Fenerbahçe, Manchester'ın yıldızının peşinde

Fenerbahçe yönetimi dünyada ses getirecek bir transfer için kolları sıvadı. Diego'dan memnun olmayan Yıldırım'ın aklındaki isim Manchester United'lı Juan Mata.

Fenerbahçe, Manchester'ın yıldızının peşinde
Fenerbahçe'de gelecek sezonun transfer çalışmaları başladı. Kasımpaşalı Eren Derdiyok ile söz kesen sarı lacivertli yönetim 'Dünya yıldızı' bir 10 numara için de kolları sıvadı.

BU SEZON 10 GOL ATTI

Futbola Basel altyapısında başlayan Eren Derdiyok, Almanya'da Bayer Leverkusen ve Hoffenheim formaları giyerken 127 maçta 27 gol kaydetti. 2014'te Kasımpaşa'ya transfer olan Eren, bu sezon 23 lig maçında 10 gol atarak önemli bir performans sergiledi. Eren, Kasımpaşa'ya transfer olurken kulübü Hoffenheim'a 2.5 milyon Euro bonservis ödenmişti.

Fenerbahçe, Manchester'ın yıldızının peşinde

Başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Vitor Pereira bu pozisyonda görev yapan Diego Ribas'ın bu sezonki performansından memnun kalmaması ve takımı ileri taşıyacak bir '10' numara araması üzerine gözler dünyaca ünlü bir isme çevrildi.

Takvim'in iddiasına göre bu isim Manchester United'lı Juan Mata. Kırmızı Şeytanlarla 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Mata'nın yaklaşık 35 milyon euro civarındaki bonservis bedelini yüksek bulan Fenerbahçe yönetimi, İspanyol oyuncuyu kiralama formülüyle takıma kazandırmak istiyor.
Yeni sezonda Jose Mourinho'nun, United'ın teknik patronu olma ihtimali de Fenerbahçe'yi umutlanıran bir başka önemli gelişme. Zira İspanyol futbolcu 'Jose geliyorsa, bu benim bavulumu toplamam anlamını taşıyor' sözleriyle aralarındaki problemi gün yüzüne çıkarmıştı.

Ocak 2014'de Chelsea'den Manchester United'a transfer olan Mata 95 maçta 24 gol, 13 asistlik bir performans sergiledi.