Eskişehir Basket, Shawn James İle Resmi Sözleşme İmzaladı

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Eskişehir Basket, daha önce anlaşmaya vardığı Yunanistan ekiplerinden Olympiakos’un eski oyuncusu ABD’li Shawn James ile resmi sözleşme imzaladı.

Eskişehir’de bir otelde düzenlenen imza törenine yeni transfer Shawn James’in yanı sıra Eskişehir Basket Başantrenörü Brad Greenberg, takım yönetim kurulundan bazı isimler ve basın mensupları katıldı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCUYU KADROMUZA KATTIK”

İmza töreninde konuşan Eskişehir Basket Basın Sözcüsü Yavuz Tuna, geçtiğimiz hafta içerisinde önemli bir transfere imza attıklarını bildirdi. Oyuncunun kente yeni geldiğini aktaran Tuna, “Biliyorsunuz biz Eskişehirliler olarak hep elimizden gelenin en iyisini yapmaya alışığız. Genlerimizde bu var Eskişehirliler olarak. Takımımıza çok önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz, belki de hiç kimsenin de düşünmeyeceği, bırakın 1. ligi, 2. Lige bile gelmesi pek muhtemel olmayan bir oyuncuyu kadromuza kattık. Önümüzdeki maçlarda umarım ki yükselişimizi devam ettirmek üzere çabamızı sürdüreceğiz. Eskişehir’e basketbolu sevdirmek istiyoruz. Tek amacımız bu. Bu noktada oyuncumuzun ciddi bir geçmişi var. Geçmişte blok kralı olması ve Euroleague’de oynadı. Bu noktada yönetim olarak başta Sinan başkanımız ciddi çalışmalar üreterek koçumuzun da katkısıyla oyuncumuzu kadromuza kattık” dedi.

“BURAYA GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Yunanistan’ın Olympiakos takımından transfer edilen pivot Shawn James ise, “Buraya geldiğim için çok mutluyum ve heyecanlıyım. Daha önce Türk takımlarına karşı oynamıştım, ama bu Türkiye’de ilk sezonum olacak. Eskişehir Basket gibi bir kulüpte oynayacağım için heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.

“MAÇLARI KAZANMAMIZA YARDIM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Oyuncuyu daha önceden de tanıdığını belirten Eskişehir Basket Başantrenörü Brad Greenberg ise şunları dile getirdi:

“Shawn’ın bize geldiği için çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Çok profesyonel bir oyuncu. Çok çalışkan. Onu 5 yıldır tanıyorum ve bu bizim kulüp için çok önemli bir katkı. Shawn’ın çok önemli iki özelliği var. Çok iyi bir savunmacı ve bunu seviyor. Aynı zamanda sadece kendini düşünmeyerek topu da paylaşmayı seviyor. Bu takım için çok önemli şeyler. Maçları kazanmamıza yardım edeceğini düşünüyorum. Kişilik olarak da çok iyi bir insan. Takım arkadaşlarıyla uyum içerisinde. Maçlarda da elinden geleni yapmaya çalışacak."

SHAWN JAMES KİMDİR?

Profesyonel kariyerine 2008 yılında İsrail’in Bnei Hasharon takımında başlayan 32 yaşındaki ABD’li oyuncu, son olarak Yunanistan’ın basketbol devi Olympiakos’da forma giydi. Oynadığı takımlarla birlikte Euroleauge’de de mücadele eden ve 2.08 boyunda olan oyuncu, pivot pozisyonunda görev alıyor.

Kaynak: İHA