Masa Tenisi

Süper Lig 6'ncı etap karşılaşmaları Sakarya'da başladı.

Masa tenisinde Süper Lig Kadın ve Erkekler 6'ncı etap karşılaşmaları Sakarya'da başladı.

Sakarya Spor Salonu'ndaki müsabakalara, 16 kadın, 16 erkek olmak üzere 32 takım ve 128 sporcu katılıyor.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Genel Sekreteri Mahir Irmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süper Lig müsabakalarının 8 etap olarak yapıldığını söyledi. Son etabın Yalova'da yapılacağını ve müsabakaların tamamlanacağını belirten Irmak, 'Müsabakalar sonucunda dereceye giren ilk 8 takım uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil edecekler.' dedi.

Türkiye'nin uluslararası masa tenisi müsabakalarındaki durumunun iyi konumda olduğunu ifade eden Irmak, sporcuların şampiyonalarda sürekli çeyrek final ve yarı final başarısı gösterdiğini aktardı.

Masa tenisine daha fazla ilgi beklediklerini belirten Irmak, 'Burada mücadele edenler Türkiye'nin elit sporcuları. Uluslararası dereceleri olan, her yerde izlenme imkanı olmayan sporcular. Gönül arzu ederdi ki tribünlerde en azından 2 bin kişi olsa müsabakalar daha heyecanlı geçerdi. Avrupa'da masa tenisine daha çok rağbet var. Bizde vatandaşlarımızın bu spora ilgisini çekebilmek için yönetim kurulu üyelerimizle ve tüm idarecilerimizle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

Süper Lig 6'ıncı etap müsabakaları yarın oynanacak maçlarla sona erecek.

Kaynak: AA