Spor Toto 3. Lig

Diyarbekirspor Kulübü, Amed Sportif Faaliyetleri’nin bayrağına ayaklar altına alan provokatörlere ve PSV Eindhoven taraftarlarının mültecilere yönelik davranışlarına tepki gösterdi.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbekirspor, Amed Sportif Faaliyetleri’nin bayrağına ayaklar altına alan provokatörlere ve PSV Eindhoven taraftarlarının mültecilere yönelik davranışlarına tepki gösterdi.

Diyarbekirspor Kulübünden yapılan açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Atletico Madrid-PSV Eindhoven müsabakası öncesi, kendini bilmez bazı taraftarların savaştan kaçarak İspanya’ya sığınan mültecilere ve muhtaç insanlara karşı sergiledikleri insanlık dışı davranışlar yüreklerde derin yaralar bıraktığı belirtildi.

Açıklamada, bu insanlık dışı davranışı ve ayıbı sergileyen kendini bilmez Hollandalı taraftarları şiddetle kınandığı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Avrupa’nın göbeğindeki barbarlığı lanetliyoruz. 15 Mart Salı günü Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’nde Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ile Sivas Belediyespor arasında oynanan Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup karşılaşması sırasında statta göndere çekili bulunan Amed Sportif Faaliyetler Kulübü bayrağının bazı provokatörler tarafından indirilerek ayaklar altına alınması ve parçalanması bizleri derinden üzmüştür. Yapılan bu provokatif eylemi ve saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu ve benzeri provokasyon içerikli eylemlerin sporun dışındaki güçler tarafından tertiplendiğini düşünmekteyiz. Ülke olarak birlik ve beraberliği fazlasıyla pekiştirmemiz gereken bu dönemde yapılan bu tür eylemler toplumda kin ve nefret duygularının artmasına,duygusal kopuşun güçlenmesine yol açmaktadır. Toplumsal huzuru ve barışı bozmayı amaçlayan bu ve benzeri eylemlerin bir daha olmaması adına sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını ve bundan sonrası için de gerekli önlemlerin ilgili kurum ve birimlerce alınmasını bekliyoruz.'

Kaynak: AA