Amed Sfk Altyapıda Tutulmuyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nün altyapı takımları mücadele ettikleri liglerde önemli başarılara imza atıyor.

Yeşil kırmızılıların U15 takımı ligi şampiyon olarak tamamlayarak Diyarbakır’ı grup müsabakalarında temsil etme hakkını elde ederken, U16 takımı ise devam eden ligi lider olarak sürdürüyor. Amed Sportif Faaliyetler Altyapı Sorumlusu Adnan Zengin, gençlere yönelik çalışmalarının meyvelerini aldıklarını söyledi.

Zengin, bölgenin en fazla genç takımı olan kulübü olduklarını ve altyapıya büyük bir yatırım yaptıklarını belirtti.

Zengin, “Stratejilerimizden biri altyapı takımlarına yönelmek ve bölge gençlerini futbolla kazandırmaktı. Bu doğrultuda sezon başında büyük bir tarama yaptık ve yetenekli gençleri kulübümüze kazandırdık. Daha sonra birçok kategoride mücadele etmeye başladık. Bazı yaş kategorisinde takımlarımız şampiyon oldu. Son olarak U15 ekibimiz Diyarbakır şampiyonu oldu. Bu ekibimiz Kahramanmaraş’ta yapılacak olan grup şampiyonasında Diyarbakır’ı temsil edecek. U16 takımımız da mücadele ettiği ligde liderliğini sürdürüyor. Bu ekibimizin de şampiyon olmasını bekliyoruz.”

Kaynak: İHA