Trabzonspor 1 - 0 Mersin İdmanyurdu

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yendi.

Trabzonspor 1 - 0 Mersin İdmanyurdu
Spor Toto Süper Lig'de 25. haftanın açılış maçında Trabzonspor ile Mersin İdmanyurdu karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker'de oynanan ve hakem Halis Özkahya'nın düdük çaldığı mücadele Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Ev sahibi ekibin tek golünü 48. dakikada Marko Marin attı.

Bu sonucun ardından son 8 maçında ikinci kez galip gelen Trabzsonspor puanını 30'a çıkardı, son 5 maçta 4 kez yenilen Mersin İdmanyurdu ise 20 puanda kaldı.

Trabzonspor 15 Mart akşamı Beşiktaş ile erteleme maçına çıkacak. Mersin İdmanyurdu ise ligin 26. haftasında Gaziantepspor'u konuk edecek.

Trabzonspor 1 - 0 Mersin İdmanyurdu

MANDIRALI'DAN 5 DEĞİŞİKLİK
Trabzonspor, geçen hafta ligde 2-0 yenildiği Torku Konyaspor maçının 11'ine göre 5 oyuncu değişikliğiyle sahaya çıktı.

Bordo-mavililerde Torku Konyaspor maçında gördükleri kartlarla cezalı duruma düşen Muhammet ve Ramazan ile sakat olan Özer'in yanı sıra Douglas ve Yusuf Erdoğan da Mersin İdmanyurdu karşısında ilk 11'de yer almadı. Bu oyuncuların yerine Okay Yokuşlu, Aytaç Kara, Cavanda, Cardozo ve Erkan Zengin görev aldı.

Trabzonspor 1 - 0 Mersin İdmanyurdu

EFSANELERE PLAKET
Trabzonspor tarihine adını yazdıran efsane oyunculara bu maçta da veda plaketi takdim edildi. İlyas Akçay, Lemi Çelik, Hüsnü Özkara, İhsan Sakallıoğlu, Hamdi Aslan, Kemal Serdar, İhsan Derelioğlu, Mehmet Köroğlu, Ali Yılmaz, Yaşar Alemdaroğlu, Cemil Canalioğlu ve Turgut Kural'a plaketleri kulüp başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.

Trabzonspor 1 - 0 Mersin İdmanyurdu

DURGUN GEÇEN İLK 45 DAKİKA
Avni Aker'de az sayıda taraftarın izlediği karşılaşmanın ilk yarısı temposuz geçildi. İki takımın da basit top kayıpları yaptığı ilk 45 dakikada önemli bir gol pozisyonu izleyemedik.

MARKO MARIN FRİKİKTEN ATTI
İlk yarısı temposuz geçen mücadelede tek gol 48. dakikada Trabzonspor'dan geldi. İkinci yarının başında kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Marko Marin'in şutu barajdaki Cardozo'ya çarparak kaleciy yanılttı ve ağlarla buluştu.