'Euroleague'de İlk Defa Atıldım'

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, "Euroleague’de 200’den fazla maça çıkmış bir antrenör olarak ilk defa atıldım. Hakemleri değerlendirmiyorum. Onları değerlendirecek farklı yerler var. Neden orada itiraz ettiğimi birisi de değerlendirecektir" dedi.

THY Euroleague Top 16 E Grubu 10. haftasında oynanan Darüşşafaka Doğuş-Anadolu Efes karşılaşmasının ardından her iki takımın başantrenörleri açıklamalarda bulundu.

THY Euroleague Top 16 E Grubu 10. haftasında Darüşşafaka evinde karşılaştığı Anadolu Efes’e 72-68’lik skorla mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, Darüşşafaka Doğuş’un oyun kurucusu Jamon Gardon, Anadolu Efes Başantrenörü Dusan İvkovic ve Anadolu Efes’in Fransız oyun kurucusu Thomas Heurtel basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

OKTAY MAHMUTİ: "EUROLEAGUE’DE İLK DEFA ATILDIM"

İkinci yarıda benchten gelen katkının çok düşük olduğunu söyleyen Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, “Çok aceleci davranarak, basit hatalar yaptık. İlk yarıda 1 asistimiz 9 top kaybımız vardı. Bunu üçüncü çeyrekte düzelttik. Neticede kaybettik. Son topa kadar mücadele ettik. Bunun gibi birkaç maç daha kaybettik” diye konuştu.

Hakemlerin itirazlarından dolayı oyundan atılmasıyla ilgili sorulan soruya Mahmudi şöyle cevap verdi:

“Euroleague’de 200’den fazla maça çıkmış bir antrenör olarak ilk defa atıldım. Hakemleri değerlendirmiyorum. Onları değerlendirecek farklı yerler var. Neden orada itiraz ettiğimi birisi de değerlendirecektir.”

Şanssız olduklarını belirten Darüşşafaka Doğuş’un oyun kurucusu Jamon Gardon, “Biz onlara göre daha fazla top kaybı yaptık. Bazı zor atışları kaçırdık. Çok iyi bir koça ve takıma karşı oynadık” dedi.



ANADOLU EFES CEPHESİ

Zor bir maç oynadıklarını söyleyen Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovıc, “Son 4 maçımızı kaybettikten sonra buraya geldik. Darüşşafaka daha iyi durumdaydı. Maçı hak ettiğimizi düşünüyorum. İlk yarı oyunun kontrolünü aldık. Johnson çaylak olarak iyi oynadı. İkinci yarı motivasyonumuzu kaybettik. Önümüzde ligde Beşiktaş maçı var. İyi basketbol oynamaya devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Efes’in Fransız oyuncusu Thomas Heurtel ise önemli bir maç oynadıklarını belirterek önlerindeki 5 maçı da kazanmak istediklerini söyledi.



Kaynak: İHA