Suriyeli Çocuklar, Geleceğin 'Arda Turan'ı Olmak İçin Yarışacak

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp İstanbul’a yerleşen 500 Suriyeli öğrenci, Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen futbol turnuvasında bir araya geldi. Turnuva sonunda başarılı olan öğrenciler Bayrampaşa Spor Kulübü alt yapısında eğitim alarak futbol kariyerlerinde ilk adımı atacak.

Bayrampaşa Belediyesi İstanbul’da yaşayan 500 Suriyeli öğrenci için futbol turnuvası düzenledi.

Terazidere Spor Tesisleri’nde düzenlenen turnuvaya Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Suriyeli Astronot Mohamed Faris, Teknik Direktör Güvenç Kurtar ve çok sayıda Suriyeli öğrenci katıldı.

Yaşları 12 ve 16 arasında değişen 500 öğrencinin top koşturacağı turnuva ile yetenekli futbolcular, Bayrampaşa Spor Kulübü alt yapısında eğitim alarak geleceğe hazırlanacak. 2 ay boyunca devam edecek turnuvanın ilk maçı İlaf Takımı ve Nojam Al Ghod Takımları arasında oynandı.

"BAŞARILI ÖĞRENCİLER MİLLİ TAKIMA HAZIRLANACAK"

Türkiye’nin 2,5- 3 milyon civarında Suriyeliyi misafir ettiğini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Onların tabii ki çocukları da var. Bu çocukları öyle bir yetiştirelim ki, yarın Suriye’de mevcut rejim gittikten sonra Suriye’nin imarında her biri birer görev alsın. Her biri birer mühendis, belediye meclis üyesi, belediye başkanı olsun. Hukukçu olsun, idareci olsun. Bunu Türkiye Cumhuriyeti olarak yapıyoruz. Ayrıca diyoruz ki, bu çocuklarımızın içerisinde futbola yatkın olanları, futbola sevdalı olanları alalım ve ilçedeki bütün Suriyeli öğrencilerle birlikte bir turnuva düzenleyelim istedik. 500 öğrencimizi bir araya toplayalım istedik ve bunların içinde futbola yeteneği olanları Bayrampaşa Spor Klubümüze alalım, alt yapıda onları güzel bir şekilde eğittikten sonra birer yıldız futbolcu haline getirelim. Futbol biliyorsunuz din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeden insanları bir araya getiren, sevgi, saygı ve muhabbet aşılayan bir spordur" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH MİLLİ TAKIMA YÜKSELECEK FUTBOLCULARI BULURUZ"

Organizasyonun dostlukları pekiştirecek önemli bir organizasyon olduğunu belirten Teknik Direktör Güvenç Kurtar, "Başkanımız Atila Aydıner’e çok teşekkür ediyorum. Biz de çok gurur duyduk, buraya geldik. İnşallah böyle organizasyonlar Türkiye’nin her yerinde olur. Suriyeli kardeşlerimizin bunlara ihtiyacı var. İnşallah turnuva sonucundan güzel futbolcular da çıkar. İnşallah milli takıma yükselecek futbolcuları da buluruz” dedi.

"ÇOK YETENEKLİ ARKADAŞLARIMIZ VAR"

Bağcılar Kademoon Okulu’ndan Turnuvaya katılan Enes Kuordy isimli öğrenci, "Kendimize güveniyoruz. Rakiplerimiz de çok güçlü. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Suriye’den geleli 4 yıl oldu daha önce de yakından ilgilenirdim sporla. Çok yetenekli arkadaşlarım var onlara da güveniyorum, kendime de güveniyorum" ifadelerini kullandı.

"BURAYA SAVAŞI UNUTMAK İÇİN GELDİK"

3 yıl önce İstanbul’a yerleştiğini söyleyen Bilal Alsalah ise, "Burada çok muyluyuz, rahatız. Türk arkadaşlarımız kardeş gibiler. Burada bir turnuva yapacağız Suriyeli arkadaşlarımızla. Bugün ilk maç oynanacak. Buraya savaşı unutmak için geldik. Bütün çocukların yüzünde savaş var” diye konuştu

20’şer kişilik 25 takımla gerçekleşecek turnuvayı takip edecek olan ünlü spor adamları; Suriye’nin "Arda"larını tespit ederken, dereceye girenler turnuva sonunda özel olarak ödüllendirilecek.

Kaynak: İHA