Pereıra Rövanş Maçını İşaret Etti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Braga’yı çok iyi tanıdığım için Portekiz’de bugüne kadar ne işler yaptıklarını bildiğim için çok zor maç olacağını biliyordum. Braga’daki rövanşta hedefimiz gol atmak olacak. Sağlam olmak zorunda, agresif olmak zorundayız” dedi.

Sarı-lacivertli takımın Braga’yı 1-0’lık skorla mağlup ettiği maçın ardından Vitor Pereira müsabakayı değerlendirdi.

“BİRÇOK TAKIMIN OYUN SİSTEMİ DIŞINDA OYNUYOR”

Portekizli çalıştırıcı, “Braga’yı çok iyi tanıdığım için Portekiz’de bugüne kadar ne işler yaptıklarını bildiğim için çok zor maç olacağını biliyordum. Çok iyi organize olan agresif bir takım. Oyun içerisinde Braga hareketsel olarak genel anlamda birçok takımın oyun sistemi dışında oynuyor. Kolay olmadı bizim için. Çok fazla zamanımız da yoktu hazırlanmak için. Hocalarını da çok beğeniyorum, Braga takımını da çok beğeniyorum. Bugün biz kendi oyunumuzu oynamak istedik. İlk yarıda biraz zorlandık ama ikinci yarıda daha iyiydik. Daha iyi baskı yaptık ve taraftar desteği ile de golü de bulduk. Harikalardı, inanılmaz bir atmosfer vardı. Sahada koşmak istemeseniz bile onların tezahüratlarıyla koşmak istersiniz. Oyun ritminizi düşürme imkanınız kalmıyor taraftarın desteğiyle. 1-0 kazandık ama tur hala iki tarafa da yakın. İkinci maç çok zor olacak. Hem bireysel hem kolektif anlamda takımım inanılmazdı. Orada 1 gol atacağımıza inanıyorum ve turu da geçeceğimize inanıyorum. Gerçekten çok tehlikeli bir takım, rakibe boşluk vermiyor. Bütün halinde oynuyorlar. Rakibe pozisyon vermedik ve işimizi iyi yaptık. Bu maça hazırlanma zamanımız kısa olsa da başarılı bir sonuç aldığımızı düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“İKİ TAKIM DA BOŞLUK BULAMADI”

“Maçın ilk yarısında dengeliydi iki takım da” diyerek sözlerine devam eden Pereira, “Ve ofansif anlamda iki takım da boşluk bulamadı. İkinci yarı daha agresif idik. 2-3 pozisyon bulduk. Onlar da ikinci yarıda çok zorlandılar özellikle defansta. Josue’nin pozisyonu dışında ikinci yarıda pozisyonları yoktu. Belki Fonseca beraberlik maçın hakkıydı düşüncesinde olabilir ama ikinci golü bulsaydık belki de oyunun hakkı olurdu. Braga’daki rövanşta hedefimiz gol atmak olacak. Sağlam olmak zorunda, agresif olmak zorundayız. Mücadeleci bir maç olacağına inanıyorum ve her iki takımın kozları var ama konuşmak yerine saha içerisinde ispatlamak, bunları yapmak gerekecektir” ifadelerini kullandı.

“FABİANO, VOLKAN VE ERTUĞRUL ÇOK TECRÜBELİ İSİMLER”

Bu akşam kalede Volkan Demirel’i tercih etmesiyle alakalı gelen bir soru üzerine Portekizli çalıştırıcı, “Kaleci konusunda aslında şanslıyım. Şu anda elimde 3 kaleci var ve çok tecrübeliler. Fabiano, Volkan ve Ertuğrul çok tecrübeli isimler. Güzel baş ağrıları yaşıyorum onlar hakkında. Ben hepsine güveniyorum, bunu da onlara ispatlayacağım. Bu akşam Volkan oynadı diğer maçta kimin oynayacağını hepimiz göreceğiz. Bu akşam Türk taraftarının Braga maçından çok şey beklediğini biliyordum. Braga bu sezon içerisinde çok az maç kaybeden bir takım” dedi.

Kaynak: İHA