Basketbolda Maçın Ardından

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic:'Galibiyet için çok mutluyum. Takımımı kutluyorum. Oyuncularım çok iyi savaştı'

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda deplasmanda Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımını 55-52 yendikleri maçta, aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalar, sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan Obradovic, Lokomotiv Kuban'la önemli bir maç oynadıklarını belirtti.

Rus temsilcisinin, son üç resmi maçında CSKA Moskova, Anadolu Efes ve Khimki karşısında galip geldiğini anımsatan Sırp başantrenör, şunları kaydetti:

'Buraya THY Avrupa Ligi'nin bu bölümü için çok önemli bir maçı oynamaya gelmiştik. Lokomotiv Kuban son üç maçını sadece kazanmadı, aynı zamanda harika basketbol oynadı. Lokomotiv Kuban çok iyi bir takım. Her pozisyonda çok iyi oyuncuları var ve başantrenörleri Bartzokas da çok iyi bir iş çıkartıyor.'

Obradovic, Rusya'ya birçok problemle geldiklerini vurgulayarak, 'Uzun oyuncu rotasyonumuz çok dardı. Pero Antic uzun süredir yok, Kostas Sloukas da ilk defa maça çıkıyordu. Ekpe Udoh da son 15 günde sadece maçlara çıkabiliyor, idman yapamıyor. Udoh bana soyunma odasında 'Takım arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemiyorum ve takımım için savaşmak istiyorum' dedi. Ona bu fedakarlığı için teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Rakipleri karşısında şanslarının da yanında olduğunu ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, 'Galibiyet için çok mutluyum. Takımımı kutluyorum. Oyuncularım çok iyi savaştı. Rakip takım da çok iyi mücadele etti. Eğer yalnızca üç sayıyla kazandıysanız ve rakibiniz de birçok uygun atışı değerlendirememişse şansın bizim yanımızda olduğunu söyleyebilirim' şeklinde görüşlerini aktardı.

Kaynak: AA