Trabzonspor Scout Ekibini Kurdu

Trabzonspor’da yeni yönetim ile birlikte yapılanma da devam ediyor. Trabzonspor bundan sonraki yapılacak transferleri izlemek için futbolcu izleme ekibi kurdu.

Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, "Ekibimiz, hem dünya futbolundaki hem de kulüpteki değişimlerin, gelişmelerin farkında ve önünde hareket edecek bir vizyonla yola çıktı. Zaman içerisinde sistem, yapı, bilgi kapsamı ve ileri görüşlülüğüyle Türk futbolunun en önündeki scout ekibi vizyonuna sahip bir yapıya bürünecektir."

"Ekibin oluşturacağı bilgi havuzuyla kulübümüzün oyuncu dağarcığını geliştirmesi, akılcı oyuncu transferleriyle kulüpte sürdürülebilirliği sağlaması, rakip analizine katkıda bulunması ve kiralık oyuncuları takip etmesi ana görevlerinin arasında yer almaktadır. Scout ekibi 3 kişilik bir kadroyla idare edilecek. Yapıda aynı zamanda Futbol Koordinatörümüz Yılmaz Büyükaydın ve Başkan Yardımcımız Nevzat Aydın da görev alacak. Ekibimiz 3 yurt dışı, 2 Süper Lig ve PTT 1. Lig, 4 altyapı ve bölgesel ligler olmak üzere toplam 12 kişiden oluşmaktadır."

EKİBİN İDARİ KADROSUNDA ŞU İSİMLER YER ALDI

Köln Spor Akademisi, Kasımpaşa’da çalışan Murat Karakaş Şef Scout olarak görev yapacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Marmara Spor Yönetimi, Trabzonspor’da bir dönem görev alan Fatih Şahinoğlu Koordinatör ve İdari İşler Sorumlusu olarak görev yapacak. Robert College, Sabancı Üniversitesi Ekonomi Bölümü, Crystal Palace takımlarında çalışan Beri Pardoise Performans ve Analizlerden sorumlu olarak görev yapacak.

Kaynak: İHA