'Hedefleri Yükseğe Koymaya Çalışıyoruz Ki Başarılı Olalım'

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, “Hedefleri yükseğe koymaya çalışıyoruz ki başarılı olalım. Bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

THY Euroleague Top 16 E Grubu 6. haftasında Darüşşafaka Doğuş, sahasında Sırp ekibi Kızılyıldız’ı 69-66’lık skorla mağlup ederek, gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, “Üçüncü çeyrekte onlar biraz sert oynamaya başladılar. Belki hakemler de buna izin verdi. Devamında 3. ve 4. çeyreğin başında bu sertliğe cevap verdik. Oyunun kontrolünü biz elde tutmak istiyorduk ama sonunda iyi bir mücadele ile galip geldik. Euroleague’deki maçlar da böyle maçlar. Son birkaç maçı son 20 saniyede ya da son toplarda kaybettik. Bunun baskısını hissettik. Faul atış yüzdesinden de bu belli oluyor. Mehmet Yağmur, bize enerjisiyle katkı veremeye çalışan bir oyuncu. Biz de onu kullandık. Maçta bazı oyuncuları kullanmadım. İkinci yarıda Ender’in Wilbekin’in katkıları olumluydu” diye konuştu.

Her maça ayrı bir hikaye olarak baktıklarını söyleyen Mahmuti, “Kolay maçın olmadığı yerde mücadelemizi sürdürmeye çalışacağız. Bizim için kolay değil. İlk senede kulüp olarak Top 16’da yer aldık. Hedeflediğimizin üstünde bir yerdeyiz. Hedefleri yükseğe koymaya çalışıyoruz ki başarılı olalım. Bu şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



KIZILYILDIZ CEPHESİ

Kızılyıldız Başantrenörü Dejan Radonjic, “Maçın sonunda verdiğimiz iki hücum ribaundu, iki kaçan serbest atış maçı kaybetmemize neden oldu” dedi.

THY Euroleague Top 16 E Grubu 6. Hafta karşılaşmasında Sırp temsilcisi Kızılyıldız, deplasmanda Darüşşafaka Doğuş’a 69-66 mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kızılyıldız Başantrenörü Dejan Radonjic, “Darüşşafaka Doğuş’un bu maçı kazanmak için her şeyini vereceğini biliyorduk. İlk yarıda savunma açısından istediğimiz gibi değildi. İkinci yarı savunmada çok daha iyiydik. İkinci yarıda başka çözümler bulduk. Maçın sonunda Darüşşafaka çok daha iyiydi. Maçın sonunda verdiğimiz iki hücum ribaundu, iki kaçan serbest atış, maçı kaybetmemize neden oldu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA