Castrol Ford Team Türkiye 2015'Teki Başarılarını Kutladı

Castrol Ford Team Türkiye, sponsor firma yöneticilerinin ve takım üyelerinin aileleriyle bir araya geldiği etkinlikte 2015 yılı şampiyonluklarını kutladı.

Takım açıklamasına göre, motor sporlarındaki varlığını 1998 yılından bu yana kesintisiz sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, 2015 yarış sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonluğu, Avrupa Ralli Kupası Birinciliği, Türkiye Ralli Takımları Şampiyonluğu, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Birinciliği ve Türkiye Ralli İki Çeker Kupası Şampiyonluğu'nu kazandı.

19 yıllık yarış geçmişinde toplamda 635 start, 585 finiş, 80 şampiyonluk ve 240 kupa ile önemli bir başarıya imza atan Castrol Ford Team Türkiye takımının pilotları ise sezonu toplamda 17 ödül ile tamamlamış oldu.

Castrol Ford Team Türkiye, tüm sponsor firmaların üst düzey yöneticileri, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) yetkilileri ve tüm takım üyelerinin aileleriyle bir araya geldiği etkinlikte 2015 yılında elde ettiği bu başarıları kutladı.

-'Castrol Ford Team Türkiye hepimizi gururlandırıyor'

Etkinlikte bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şunları kaydetti:

'Türkiye'de otomotiv sektörü tüm zorluklara rağmen tarihi dönemlerinden birini geçirdi. Castrol Ford Team Türkiye ise motor sporlarında bizleri ve paydaşlarını mutlu eden sonuçları aynı zamanda Türkiye'yi gururlandıran bir başarıyla taçlandırdı. Genç pilot ve co-pilotlarımız, profesyonel ve disiplinli çalışmalarıyla artık gelenekselleşmiş Türkiye Ralli Şampiyonluklarına bu yıl Avrupa Ralli Kupası gibi çok önemli bir kupayı da kattılar. Bu kupayı, katıldıkları 5 yarışında 5'inde de birinci olarak elde ettiler. Bu performansta takımın her üyesinin emeği var.

Tüm sponsorlarımız, iş ortaklarımız ve hatta basın mensuplarımız da bu takımın bir parçasıdır. Bayrağımızı Avrupa gibi zorlu etaplar ve rakiplere karşı elde ettikleri başarılarla dalgalandıran Castrol Ford Team Türkiye hepimizi gururlandırıyor. Bu anlayış ve bu ekibin 2016 yılında ve sonrasında da daha büyük başarılara imza atacağına eminim.'

Yenigün, Castrol Ford Team Türkiye'ye destek olan tüm sponsorlara teşekkür etti.

Kaynak: AA