Basketbol Açıklaması THY Avrupa Ligi

Darüşşafaka Doğuş: 69 Kızılyıldız Telekom: 66.

THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 6. haftasında Darüşşafaka Doğuş, Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımını 69-66 yendi.

Darüşşafaka Doğuş gruptaki ilk galibiyetini elde ederken, Kızılyıldız Telekom 3. mağlubiyetini yaşadı.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Kızılyıldız Telekom'un Miller, Dangubic ve Jovic ile bulduğu sayılara Darüşşafaka Doğuş, Semih Erden, Gordon ve Bjelica ile cevap verdi ve ilk 3 dakika 6-6'lık eşitlikle geçildi. Savunma sertliğini arttıran, Zirbes, Kinsey ve Dangubic'in ürettiği skorlarla 6-0'lık seri yakalayan Sırbistan temsilcisi, 7. dakikada farkı 6 sayıya çıkardı: 13-19. Mehmet Yağmur'un elinden üst üste yakaladığı isabetlerle rakibine 7-0'lık seriyle karşılık veren yeşil-siyahlılar, 9. dakikada ilk defa öne geçti (20-19) ve ilk çeyreği 21-19 üstün tamamladı.

Müsabakanın ikinci periyoduna etkili başlayan ve Simonovic'in dış sayı isabetiyle 24-23 öne geçen konuk ekip karşısında oyunun kontrolünü eline alan ev sahibi takım, Harangody, Redding ve Gordon'un skora katkısıyla 16. dakikada eşitliği sağladı: 30-30. Periyodun kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçerken, çeyrek sonunda Semih Erden ve Gordon ile sayılar bulan Darüşşafaka Doğuş soyunma odasına 41-37 üstün gitti.

Mücadelenin üçüncü periyoduna her iki takım da savunma sertliğini arttırarak başladı. Pota altında Zirbes ile sayılar bularak oyunu kontrol eden Kızılyıldız Telekom, 24. dakikada öne geçti: 44-46. Boyalı alanda Bjelica ve Semih Erden ile rakibine üstünlük sağlayan Darüşşafaka Doğuş, Wilbekin ve Ender Arslan'ın da skora katkısıyla son çeyreğe 55-54 önde girdi.

Çekişmeli geçen son periyotta konuk ekip, Guduric, Stimac ve Lazic ile bulduğu sayılarla öne geçti: 57-60. Yaptığı baskılı savunmayla rakibini top kayıplarına zorlayan, hızlı hücumlarda da Ender Arslan, Harangody ve Wilbekin ile sayı üreten Darüşşafaka Doğuş, yakaladığı 6-0'lık seriyle 35. dakikada tekrar üstünlük sağladı: 63-60. Skor üstünlüğü sürekli el değiştirirken, 39. dakikada Sloughter'ın sayısıyla maça denge geldi: 66-66. Mola dönüşü üç sayı çizgisinin gerisinden Ender Arslan'ın bulduğu basketle öne geçen yeşil-siyahlılar son hücumda rakibine sayı şansı tanımayınca sahadan 69-66 galip ayrıldı.

Maçın en skorer oyuncusu Kızılyıldız Telekom formasıyla 16 sayı üreten Kinsey olurken, Stimac'ın 11 sayı 10 ribauntluk performansı mağlubiyete engel olamadı. Darüşşafaka Doğuş formasıyla Semih Erden 14 sayı bulurken, Ender Arslan ve Mehmet Yağmur'un 10 sayılık performansları da galibiyette önemli rol oynadı.

Kaynak: AA