'Rakibimiz 8 Gün Dinlendi Ama Maçı Biz Kazandık'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Beşiktaş ile ilk maçta hakem hataları ile kaybettik ama sorsanız o hakemi tanımıyorum. Ben hiç kimseyi tanımıyorum, herkesi tanıyorum. Rakibimiz 8 gün dinlendi ama maçı biz kazandık" dedi.

Kadıköy’de Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı 2-0’lık skorla mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Vitor Pereira müsabakayı değerlendirdi.

MAÇ DEĞERLENDİRMESİ

“Şu anda Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden tek takımız” diyerek sözlerine başlayan Portekizli çalıştırıcı, “Bu ülkenin bayrağını oralarda dalgalandırıyoruz. Teknik ekibime teşekkür ediyorum. İlk goldeki duran top organizasyonu tamamen çalışılmış bir pozisyondu. Rakibin her yönünü çalıştık. O gol sayesinde maç boyunca üstünlük elimizdeydi. Hak ederek kazandık. Şampiyonluk yarışı son ana kadar devam edecek” diye konuştu.



“İLK MAÇI HATIRLIYORUM”

Hakemin performansının sorulması üzerine ligin ilk yarısında oynadıkları derbi maç hakkında da konuşan Pereira, “Beşiktaş ile oynadığımız ilk maçı hatırlıyorum. O maçta hakem hataları daha çok skoru belirlemişti” ifadelerini kullandı.

“HİÇ KİMSEYİ TANIMIYORUM, HERKESİ TANIYORUM”

Vitor Pereira, Fenerbahçe’nin İstanbul Başakşehir’i 1-0’lık skorla mağlup ettiği maçın ardından karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır’a sarılması ile alakalı gelen bir soru üzerine, “Ben sarılma olayını, samimi şekilde söylüyorum hatırlamıyorum. Portekiz’de 1-2 hakemin yüzünü hatırlıyorumdur, Türkiye’de hiçbir hakemi hatırlamıyorum. Hakemleri tanımıyorum, isimleri bilmiyorum, yüzlerini hatırlamıyorum. Hakem 22 oyuncuyu sahada tutmaya çalıştı ve iyi bir hakemlik yaptı. Beşiktaş ile ilk maçta hakem hataları ile kaybettik, ama sorsanız o hakemi tanımıyorum. Ben hiç kimseyi tanımıyorum, herkesi tanıyorum” diye cevap verdi.

"SEZON SONUNDA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ"

Taraftarlarının 3 kulvarda kendilerinden şampiyonluk istediğini söyleyen Vitor Pereira, “Kaliteli bir kadromuz var. Ama çok geniş bir kadromuz da var. Biz en iyi şekilde çalışıyoruz. Her kulvarda yolumuza devam ediyoruz. 3 kulvarda da kupaya kadar devam etmek istiyoruz. Rakibimiz kupada çok motive bir şekilde gelecek ve orada da o kupayı almak istiyoruz. Bu hırsı oyuncularıma yansıtmaya çalışıyorum. Lokomotiv Moskova maçı çok zordu. Biz 3 günde maç oynuyoruz, Beşiktaş 8 günde bir maç oynuyor ve bizden avantajlılardı. Biz Avrupa’da ülkenizi temsil ediyoruz. Bazı takımlar vardır kendi ülkelerinde başarılardır ama Avrupa’da başarılı değildirler. Avrupa’da Türkiye’ye puanlar kazandırıyoruz, Türkiye’yi temsil ediyoruz. Ama Avrupa’da sadece Fenerbahçe yoluna devam ediyor. Toparlanmaya zaman bulamadan maç oynuyoruz. Rakibimiz 8 gün dinlendi ama maçı biz kazandık. Bunun konuşulmasını istiyorum. Gözünüzü kapatırsanız bunu göremezsiniz. Ben geçen hafta içerisinde Avrupa Ligi’nde oynayan ve ardından liginde oynayan takımları izledim, hepsi de çok zorlandılar. Galatasaray da Lazio maçının ardından bu hafta bitik bir görüntü sergiledi. Ama biz bugün çok iyi oynadık. Moskova, çok uzun bir seyahatti ama bugün oyunumuzu oynadık. Biz Avrupa’da yolumuza sonuna kadar devam etmek istiyoruz. Ligde Avrupa’da kupada şampiyon olmak istiyoruz. Bu ülkede bize saygı duyan çok insan var, saygı duymayan çok insanda var. Birlik olmaya çalışacağız. Eleştiriler nereden gelirse gelsin, biz sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: İHA