Galatasaray'ın Gaziantep Yenilgisi İkinci Başkanı Ağlattı

Galatasaray’ın 2. Başkanı Cengiz Özyalçın, 2-0’lık Gaziantepspor yenilgisi sebebiyle göz yaşlarını tutamadı. Özyalçın, maç çıkışı yaptığı açıklamada, "Üzülmemek elde değil, Galatasaray, şampiyonluğa alışkın bir takımdır" dedi.

Galatasaray İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, Gaziantepspor maçından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Açıklamalarına başladığı esnada bir taraftarın çalan cep telefonu, Başkan Özyalçın’ı kızdırdı. Gergin olduğu gözlenen Özyalçın, telefonun uzun süre çalması üzerine sinirlenerek, "Kapar mısın, şu telefonu. Kapar mısın arkadaşım. Lütfen kapatır mısın?" diyerek, tepki gösterdi. Mağlubiyetin üzüntüsünü yaşayan Özyalçın, açıklamalarının sonuna doğru ise gözyaşlarını tutamadı. "Gözlerinizde yaş görüyoruz, ağladınız mı?" sorusuna Özyalçın, "Evet. Her Galatasaraylı üzgündür. Galatasaraylı üzülür. Biz Şampiyonluğa alışığız. Galatasaray’ın her branşta bir mecburiyeti vardır. Üzülmemek elde değil” diye konuştu.

"ÇALKANTILI SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"

Özyalçın, Galatasaray’ın çalkantılı bir süreçten geçtiğini belirterek, mağlubiyetin güzel bir tarafının olmadığını ifade etti.

Özyalçın, “Galatasaray sportif bağlamda, bir çalkantılı süreçten geçiyor. Bugünkü maça yönelik takım kadrosuna baktığımızda, hücum blokumuzun, yani ofansif kısmının, eksik olduğunu görüyoruz. Bunu Gaziantepspor’un galibiyetini gölgelemek için söylemiyorum. Onları kutluyorum. Ama Galatasaray, sportif bağlamda, bu dalgalanma sürecinde, önce maliyeyi düzeltecek. Ondan sonra da, beklenen sportif başarıyı kazanacaktır. Ben taraftarımıza, sitem etmek istemem" dedi.

"TARAFTAR HAKLI"

Galatasaray kulübünde başarı çıtasının yüksek olduğunu hatırlatan Özyalçın, taraftarın bu yüksek başarı çıtası nedeniyle haklı olduğunu savundu. Kulübün içerisindeki durumun da gözardı edilmesini istemeyen Özyalçın, "Taraftarımız şampiyonluklara doymuş. 4 senede 3 defa şampiyonluk kazanmış. Yani çıta bizde çok yüksektir. Taraftarlar, Galatasaray takımını hep şampiyon görmek istiyor. Taraftarlar bu konuda haklı ama kulübün içinde bulunduğu koşulları uzun ve yorucu" dedi.

"SPORCULAR DEMOROLİZE OLMUŞ"

Son dönemlerde futbolcuların yaptığı açıklamalara da değinen Özyalçın, sporcuların üzerinde büyük baskı olduğunu belirtti.

Özyalçın, "Özellikle sporcular demorolize olmuş. Bir maça çıkışta, düşünmeden bazı söylemsel ifadelerde bulunuyorlar. Bu istemelere bağırtmakla olmaz. Galatasaray’ın, bir tüzüğü vardır. Bir, yönetim kurulu, kendisi istifasını isteyebilir. Genel kurul üyeleri, tüzükte belirlenen beli bir miktarı isteyebilir. Üç, denetim kurulunun kararına göre istifa olabilir" ifadelerini kullandı.

"BAŞIMIZDA DEMOKRASİ KILICI VAR"

Yönetim kurulundaki arkadaşlarının çok zor şartlar altında görev yaptığını belirten Özyalçın, tüm yöneticilere teşekkür etti. UEFA kriterlerini ve Galatasaray’ın savunmasına da değinen Özyalçın, "Galatasaray’da ben yönetim kurulu başkanıma ve yönetimdeki arkadaşlarıma, bir Galatasaraylı olarak, teşekkür ediyorum. Çok zor koşullarda görev yapıyoruz. Ekonomik olarak, bir sıkıntı var. Başımızda bir demokrasi kılıcı, UEFA kriterleri var. Onun için gittiler aslanlar gibi Galatasaray’ı savundular. Hepinizin izlediği gibi ve gördüğü gibi. Galatasaray bir takım ekonomik tedbirleri almak zorunda. Bu tedbirleri alıyorlar" şeklinde konuştu.

"BUGÜN ÖZEL BİR GÜNDÜR"

Özyalçın, Galatasaray’ı güzel günler beklediğini ifade etti.

Bugünün özel bir gün olduğunu kaydeden Özyalçın, "Güzel günlerin yakın olduğunu düşünüyorum. Umutsuz yaşanmaz, insanın bir hedefi olacak. Galatasaray’ın hedefi daima şampiyonluklardır. Bugünle işi genelleştirmeyelim. Bugün özel bir gündür. Uzun bir seyahatten sonra moralsiz bir takım gördük. Takımda, Sneijder yoktu. Podolski yoktu, ondan sonra Burak yoktu, Sinan Gömüş yoktu. Uzun süredir Hamit yok. Ama biz hiçbir zaman bu yoklukların ardına sığınıp, saklanıp, olayları çarpıtmak isteyemeyiz” diye konuştu.

“EVET VEYA HAYIR SAYGISIZLIK OLUR”

Gazetecilerin "Genel kurulda bir seçim olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Özyalçın, kararı genel kurul üyelerinin vereceğini ifade etti.

Özyalçın, “Evet veya hayır demem genel kurula saygısızlık olur. Genel kurulun vereceği her karar bizim saygı duyacağız. Bir Galatasaray etiği içerisinde, saygı duyacağımız bir oluşum bir karar olacaktır. Böyle bir karar alınırsa, hayır olmaz demem. Ama merkezin içerisinde bir karar alınacak olunursa, memnuniyet duyacağım. Mart ayında ikinci genel kurulda zaten beraber olacağız. Hep birlikte inşallah, o sunuşları, o kararları ve eleştirileri hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin “Galatasaray’ı hiç bu kadar sıkıntılı gördünüz mü?” sorusuna karşılık veren Özyalçın, “Yönetim kurulumuz, Lazio’da bütündü. Burada da bazı arkadaşlarımız mali kongre için kaldı. Galatasaray’da yönetim kurulu bir bütündür” ifadelerine yer verdi.

Umut Bulut’un Galatasaray’ın tek forveti olduğu hatırlatılan Özyalçın, alt yapıdan bir genç oyuncunun kadroya dahil edilip edilmemesi konusundaki soruya ise, "Bu konu, Galatasaray’ın terbiyesi içerisinde, bulunan bir teknik konudur. Bunları Mustafa Denizli cevaplayacak" cevabını verdi.

"SNEİJDER KONUSU DENİZLİYE SORULMALI"

Özyalçın, “Sneijder’e göre Türk futbolcuların kendi içerisinde gruplaşıyormuş” diyen gazetecilerin sorusuna ise, konunun teknik bir konu olduğunu belirterek, Mustafa Denizli’ye sorulması gerektiğini ifade etti.

Özyalçın, “Böyle bir sıkıntısı varsa, yönetim kuruluna iletilir. Yönetim kurulu, bu konuda Galatasaray’da söz sahibidir" dedi.

Öz yalçın, taraftarın Mustafa Denizli’yi istifaya çağırması konusunda ise, "Yönetim kurulumuz çeşitli süreçlerde bu konuda çeşitli açıklamalarda bulundu" dedi.

Kaynak: İHA