ENKA Vakfından Başarılı Sporcularına Ödül

ENKA Vakfı Başkanı Tansuğ: '15 sporcumuz 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılmayı garantiledi. Hedefimiz, bu sayıyı 20'nin üzerine çıkarmak'

ENKA Vakfı, 2015 yılında ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarılı olan sporcu ve antrenörlerini ödüllendirdi.

ENKA Spor Kulübü Sadi Gülçelik Spor Sitesi'ndeki İbrahim Betil Oditoryumu'nda gerçekleştirilen ödül törenine ENKA Vakfı Başkanı Alparslan Tansuğ, Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ile sporcu, antrenör ve davetliler katıldı.

Alparslan Tansuğ, törende yaptığı konuşmada, elde ettikleri başarılardan dolayı sporcuları kutlayarak, '15 sporcumuz 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılmayı garantiledi. Hedefimiz, bu sayıyı 20'nin üzerine çıkarmak' dedi.

Son olimpiyatlara 17 sporcuyla katıldıklarını hatırlatan Tansuğ, bunu başaran birkaç kulüpten biri olduklarını sözlerine ekledi.

Murat Kocakaya ise 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları için 15 kota alan bir kulübün ödül töreninde bulunmanın kendileri için onur olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Türk sporunun başarıya ulaşması için kulüplerin büyük desteği gerekiyor. Dünyaya baktığınızda, her spor ülkesinin başarıya kulüplerin desteğiyle ulaştığı çok açık ve nettir. ENKA da sporda ciddi yatırımları olan bir kulüp. Sizden daha iyisini bekliyoruz.'

- 163 sporcu ve 73 antrenöre ödül

ENKA Vakfı, kulübü adına önemli başarılar elde eden sporcu ve onları yetiştiren antrenörlerini ödüllendirdi.

Vakıf, atletizm, yüzme, tenis ve sutopunda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda önemli dereceler elde eden 163 sporu ile onları yetiştiren 73 antrenöre toplam 1 milyon 271 bin 342 lira para ödülünün yanı sıra başarı belgesi verdi.

Kaynak: AA