Beşiktaş - Fenerbahçe Maçı Ardından

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 20. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasından sonra her iki takımın başantrenörleri ve oyuncuları açıklamalarda bulundu.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 20. haftasında Beşiktaş, evinde Fenerbahçe’ye 78-71’lik skorla mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Başantrenörü Ömer Buharalı, Beşiktaş’ın deneyimli oyuncusu Yasemin Horasan, Fenerbahçe Başantrenörü George Dikeoulakos ve Fenerbahçe’nin başarılı oyuncusu Alexandria Quigley açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’ye çok hücum ribaundu verdiklerini söyleyen Beşiktaş Başantrenörü Ömer Buharalı, "Hücum gücü bu kadar yüksek bir takıma karşı bu kadar fazla hücum ribaundu vermemeliydik. Maça son derece yumuşak başladık. Savunmada sertlik gösteremedik. Hücum gücü ortada bir takıma karşı böyle başlamamalıydık. Bulduğumuz savunma kaynaklı sayılarla oyunu dengeledik ama hücum ribaundu verdik. Fenerbahçe gibi bir takıma karşı kendinizden çok hücuma izin verirseniz mağlup olursunuz” şeklinde konuştu.

Beşiktaş’ın deneyimli oyuncusu Yasemin Horasan ise, “Karşılaşmanın ilk devresini yumuşak oynadık. Rakibimize kolay basket şansı verdik. Hücum ribauntlarında büyük üstünlük kurdular. Karşılaşmayı kaybettiğimiz için üzgünüz” dedi.

GEORGE DIKEOULAKOS: “BÜYÜK HARFLERLE ŞUNU SÖYLEMELİYİM Kİ BİZ BİR TAKIMIZ”

Kendilerinin çok iyi bir takım olduklarını belirten Fenerbahçe Başantrenörü George Dikeoulakos ise sözlerine şöyle devam etti:

“İlk olarak oyuncularımla ve takımımla gurur duyduğumu söylemek isterim. Büyük harflerle şunu söylemeliyim ki biz bir takımız. İki hafta ara verildi liglere ve biz iki gündür birlikte çalışabildik. İlk olarak savunmadaki amacımız Pondexter’ı durdurmaktı. Onu durduramasak da diğer oyuncuları durdurduk. Çünkü hazırlanırken birini durduramasak da diğerlerini durduralım düşüncesiyle çalıştık. Çünkü bir oyuncu bizi yenemez dedik. Üçüncü çeyrekte bir dönem konsantrasyonumuzu kaybettik fark kapandı ama sonra yeniden toparlayarak farkı açtık” ifadelerini kullandı.

Bu maçın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Fenerbahçe’nin başarılı oyuncusu Alexandria Quigley ise, “Çünkü ilk yarıdaki maçı kaybetmiştik. Önemli bir maçı kazandık” diye konuştu.

Kaynak: İHA