Potada derbi Fenerbahçe'nin

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 19. haftasında Fenerbahçe, Ülker Sports Arena’da Galatasaray Odeabank’ı 77-68’lik skorla mağlup etti. Sarı-lacivertliler bu galibiyet ile ligde üst üste 7. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmaya Galatasaray Odeabank, Lasme'nin bulduğu sayı ile başladı.

Periyodun bitimine 4 dakika 35 saniye kala sarı-kırmızılılar, Lasme'nin basket faulden bulduğu sayılarla 9-7 öne geçti. Vesely'in pota altından Kalinic ve Bogdanovic'in de hızlı hücumdan bulduğu sayılarla 6-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe, durumu 13-9 yaptı. Göksenin, Schilb ve Micov'un dış atıştan bulduğu sayılarla 8-0'lik seri yapan Galatasaray Odeabank, 22-17 öne geçti ve periyodu da bu skorla önde tamamladı.

İkinci periyota 3-0'lık seri ile başlayan Fenerbahçe farkı azalttı ve durumu 22-20'ye getirdi. Periyodun bitimine 4 dakika 45 saniye kala Micov'un sayısı ile Galatasaray Odeabank, farkı 3'e çıkararak skoru 29-26'ya getirdi. Daha sonra savunmada sarı-kırmızılıları durduran Fenerbahçe, hücumda Datome'nin dış atışı ile 30-29 öne geçti. Sarı-lacivertliler Udoh'un sayısı ile skoru 36-36'ya getirdi. Datome ve Udoh'un sayıları ile Fenerbahçe devreye 41-36 önde girdi.

Üçüncü periyota hızlı başlayan Fenerbahçe 11-1'lik seri yakalayarak başladı ve skoru 52-40 yaptı. Sarı-lacivertlilerin serisine Schilb ve Sinan Güler'in sayıları ile karşılık veren Galatasaray Odeabank farkı azalttı. Periyodun bitimine 6 dakika 2 saniye kala durumu 52-45'e getirdi. Daha sonra savunmada sarı-kırmızılıları durduran Fenerbahçe, Bogdanovic ve Vesely'nin sayılarıyla 8-0'lık seri yakaladı ve skoru 60-45'e getirdi. Hücumda toparlanan sarı-kırmızılılar, Lasme ve Sinan Güler'in sayılarıyla skoru 60-51 yaptı. Aradaki farkı koruyan Fenerbahçe periyodu 62-53 önde tamamladı.

Son periyoda Fenerbahçe, Hickman'ın 4 sayısı ile başladı.

Hücumda ağırlığını ortaya koyan sarı-lacivertliler farkı arttırdı ve skoru 71-55 yaptı. Sarı-kırmızılılar, Schilb ve Lasme'nin sayılarıyla durumu 71-59'e getirdi. Daha sonraki bölümde oyunu ve skoru kontrolü altına alan Fenerbahçe, parkeden 77-68 galip ayrıldı. Sarı-lacivertliler, bu galibiyet ile ligdeki 15. galibiyetini elde ederken, üst üste de 7. kez sahadan galip ayrıldı.

GÖKSENİN İLE TARAFTARLAR ARASINDA GERGİNLİK

İkinci periyotta Galatasaray Odeabank'ın genç oyuncusu Göksenin Köksal, periyodun bitimine 7 dakika 33 saniye kale bulduğu 3'lük sonrası sarı-lacivertli taraftar ile arasında gerginlik yaşandı. Köksal yaptığı hareketten sonra hakem tarafından teknik faul alırken, sarı-lacivertli taraftarlardan ise büyük tepki gördü. Daha sonra sarı-kırmızılıların Başantrenörü Ergin Ataman Köksal'ı oyundan aldı.

STEVE NASH ÜLKER SPORTS ARENA'DA

Ülker Sports Arena'da oynanan Fenerbahçe- Galatasaray Odeabank mücadelesinin sürpriz bir konuğu vardı. NBA'in efsane basketbolcularından Steve bu büyük mücadeleyi tribünden takip etti. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, efsane oyuncuya sarı-lacivertli takımın imzaladığı basketbol topunu hediye etti. Nash, geçtiğimiz sezon kariyerine son vermişti. Yıldız oyuncu kariyeri boyunca Phoenix Suns, Dallas Mavericks ve Los Angeles Lakers formaları giymişti. Steve Nash, NBA'de yaptığı toplam 10 bin 335 asistle John Stockton ve Jason Kidd'in ardından NBA tarihinin en çok asist yapan üçüncü oyuncusu konumunda bulunuyor. Öte yandan karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu da takip etti.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Pero Antic ve Kostas Sloukas forma giymezken, Galatasaray Odeabank'ta ise sakatlığı devam eden Caleb Green karşılaşmada yer almadı.

SALON: Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Mehmet Keseratar xx, Ersan Ergüler xx, Sinan İşgüder xx

FENERBAHÇE: Hickman x 6, Barış xx, Udoh xx 15, Melih xx 8, Bogdanovic xx 10, Ege x, Ercan x, Berk x, Jan Vesely xx 13, Kalinic xx 6, Ali Muhammed xx 10, Luigi Datome xx 9

BAŞANTRENÖR: Zeljko Obradovic

GALATASARAY ODEABANK: Blake Schilb xx 14, Mccollum xx 7, Micov xx 9, Şafak Edge x, Ege x, Lasme xxx 21, Dusan Cantekin x, Doğukan x, Sinan Güler xx 11, Curtis Jerrels x, Göksenin Köksal xx 6, Chuck Davis x

BAŞANTRENÖR: Ergin Ataman

1. PERİYOT: 22-17 (Galatasaray Odeabank lehine)

DEVRE: 41-36 (Fenerbahçe lehine)

3. PERİYOT: 62-53 (Fenerbahçe lehine)

(İ;HA)

Kaynak: İHA