Ergin Ataman Açıklaması 'Göksenin Seyirciye Hareket Yaptıysa Teknik Faul Doğru'

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, “Göksenin seyirciye hareket yaptıysa doğru ama sadece dönüp baktığını söyledi. Hareket yapmadıysa yazık. Çünkü çocuk takıma direnç getirmişti” dedi. Ataman ayrıca takımdan memnun olduğunu, Galatasaray formasına yakışan bir derbi oynadıklarını belirtti.

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 19. haftasında Galatasaray Odeabank, Ülker Sports Arena’da Fenerbahçe’ye 77-68’lik skorla mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısın Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ve Galatasaray Odeabank’ın başarılı oyuncusu Sinan Güler açıklamalarda bulundu.

İki takım için de fiziksel ve mental olarak zor bir derbi olduğunu söyleyen Ataman, “Fenerbahçe zor bir deplasmandan geldi. Biz de zorlu Karşıyaka serisi oynuyoruz. Salı eleme maçı var. Kafalar orada da olsa sonuçta derbi maçı. İlk devre istediğimiz oyunu ortaya koyduk. Göksenin ile savunmada baskı kurup, Fenerbahçe’yi durdurduk. Göksenin seyirciye hareket yaptıysa doğru ama sadece dönüp baktığını söyledi.

Hareket yapmadıysa yazık. Çünkü çocuk takıma direnç getirmişti. Ondan momentumu kaybettik. İkinci devreye iyi başlayamadık. Çok top kaybı yaptık. Fenerbahçe ciddi ivme yakaladı. Fenerbahaçe pota altında iyiydi. Özellikle maçta 14 sayı fark olduktan sonra yeniden bir karakter ortaya koyduk. Son 5 dakikada Abdi İpkeçi’de kazandığımız 17 sayılık farkı korumaya çalıştık. Lig çok uzun. Olası bir eşitlik halinde avantaj yakaladık. Galatasaray formasına yakışan bir derbi oynadığımızı düşünüyorum” dedi.

Transfer ile ilgili soruya Ataman şöyle cevap verdi:

“Bizim tek bir transfer hakkımız var. Bu transfer çok önemli. Gerek Çin Ligi’ndeki oyunculara bakıyoruz, gerek Avrupa liglerinde oynayan oyuncular, gerekse Mart ayında NBA’de boşta kalacak oyunculara bakıyoruz. Çok acele etmiyoruz. Play-off’larda şampiyonluk mücadelesi vereceğiz. Yönetim ile de iletişim halindeyiz. Pota altında bize güç katacak, Lasme’ye yardım edecek bir oyuncu alacağız” dedi.

Avrupa’nın en iyi takımlarından biriyle oynayacaklarını bilerek geldiklerini söyleyen Sinan Güler ise, “İki takımın da hafta içinde önemli Avrupa maçları vardı. Hedefimiz kazanmaktı ama burada maç kazanmak kolay olmuyor. Şimdi Karşıyaka maçına odaklanacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA