Basketbolda Derbi Maçın Ardından

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic:'Oyuncular için zorlu bir süreç. Bu dönemde verdikleri efor için çok teşekkür ediyorum. Bu akşamki performanslarından çok memnunum' Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman:'Takımımın oyundan memnunum. Kaybettik ama çok iyi mücadele edip, Galatasaray formasına ve armasına yakışır bir maç çıkardığımızı düşünüyorum'

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Spor Toto Basketbol Ligi'nde Galatasaray Odeabank'ı 77-68 yendikleri derbide, oyuncularının performansından memnun olduğunu söyledi.

Ülker Sports Arena'daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Obradovic, 'Zorlu bir dönemi geride bıraktık. Türkiye Kupası'ndan geldik. Sonra çok önemli bir Avrupa Ligi maçı yaptık. Ardından 48 saat geçmeden Galatasaray Odeabank derbisine çıktık. Bu zaman zarfından doğru düzgün antrenman yapamadık. Oyuncular için zorlu bir süreç. Bu dönemde verdikleri efor için çok teşekkür ediyorum. Bu akşamki performanslarından çok memnunum' diye konuştu.

Takım içindeki uyuma ve arkadaşlığa vurgu yapan Sırp başantrenör, 'Geçen akşama kadar Udoh'un bu maça çıkması imkansız gibiydi. Maçtan önce bana geldi ve oynamak istediğini söyledi. Takıma katkıda bulunmak ve savaşmak adına örnek bir davranış. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Müthiş destek verdiler' ifadelerini kullandı.

Obradovic, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın Spor Toto Süper Lig'de 29 Şubat Pazartesi günü yapacağı Beşiktaş derbisiyle ilgili bir soru üzerine, 'Fenerbahçe'ye tüm spor dallarında destek veriyorum. Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın başantrenörü olarak bu akşam sadece Galatasaray maçıyla ilgili konuşmak zorundayım. Onun dışında bir şey için konuşursam bu maça saygısızlık etmiş olurum' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli oyuncu Melih Mahmutoğlu, 'Derbinin zor geçeceği belliydi. İyi bir takıma karşı oynadık. İlk yarı zor geçti. İkinci devre daha iyi savunma yaptık ve böyle bir skor ortaya çıktı' değerlendirmesini yaptı.

- Galatasaray Odeabank cephesi

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, 'Takımımın oyundan memnunum. Kaybettik ama çok iyi mücadele edip, Galatasaray formasına ve armasına yakışır bir maç çıkardığımızı düşünüyorum' dedi.

İki takım adına da fiziksel ve mental olarak zor bir derbi olduğunu anlatan Ataman, şunları kaydetti:

'İki takım da iyi mücadele etti. Kendi adımıza ilk devre istediğimiz oyunu tamamen ortaya koyduk. Özellikle Göksenin oyuna girdikten sonra savunmada baskıyı artırıp Fenerbahçe'nin kolay oyun kurmasına engel olduk. Bu, böyle bir sahada, Fenerbahçe gibi bir takıma karşı iyi bir savunma başarısıydı. Göksenin'in teknik faul almasından sonra momentum kaybı yaşadık ve iyi oynadığımız devreyi 5 sayı geride kapattık. İkinci devreye iyi başlayamadık, çok top kaybı yaptık. Pota altında ciddi bir fiziksel üstünlükleri var. Özellikle fark 14 sayı olduktan sonra savunmada sertleştik, hücumda da iyi ikili oyunlarla farkı erittik. Son 5 dakika ise ilk maçta kazandığımız 17 sayılık farkı koruma yoluna gittik. Lig daha çok uzun. Sonuçlara bakıldığında her türlü şey olabilir. Olası bir eşitlik durumunda Fenerbahçe'den yukarıda olacağız.'

Göksenin Köksal'a çalınan teknik faule değinen Ergin Ataman, görüntüleri izleyeceklerini bildirerek, 'Hakemlerin yarattığı anlamsız bir teknik faul. Oyuncu herhangi bir hareket yapmadığını söylüyor. Yaptıysa haklılar ama yapmadıysa çok yazık' ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın başantrenörü, pota altına bir transfer yapacaklarını ancak acelelerinin olmadığını aktararak, 'Tek bir transfer hakkımız var. Bu oyuncu bizim için çok önemli. Transfer edeceğimiz isim pota altında ciddi katkı verirse Galatasaray şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olacak. Çin Ligi'nden oyuncular ile Avrupa'da takımdan ayrılabilecek basketbolculara bakıyoruz. Açıkçası çok acele etmiyoruz. Nisan ayının 15'ine kadar transfer hakkımız var. Mutlaka pota altına bize güç katacak bir uzun alacağız ama netleşen bir şey yok' diye konuştu.

Galatasaray Odeabank'ın kaptanı Sinan Güler ise iki takımın da hafta içinde önemli maçlar yaptığını vurgulayarak, 'Avrupa'nın en iyi takımlarından biriyle oynayacağımızı bilerek geldik. Hedefimiz kazanmaktı ama burada bunu gerçekleştirmek kolay olmuyor. Şimdi konsantrasyonumuzu tamamen ULEB Avrupa Kupası'nda yapacağımız Pınar Karşıyaka maçına çevireceğiz' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA