PSG'li Aurier'in Cezası Belli Oldu

Serge Aurier'in 20 Mart'a kadar kadro dışı kaldığı açıklandı.

Fransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Paris Saint-Germain'in (PSG) formasını giyen Serge Aurier'in, 20 Mart'a kadar kadro dışı kalmasına karar verildi.

PSG'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, PSG Teknik Direktörü Laurent Blanc'a hakaret eden Aurier'in cezasının belli olduğu belirtildi.

Fildişi Sahilli milli oyuncunun, 20 Mart'a kadar rezerv takımda antrenmanlarını sürdüreceği, bu tarihin sonrasında ise A Takım ile çalışmalara başlayacağı ifade edildi.

PSG'de bu sezon başarılı bir performans gösteren Aurier, arkadaş sohbeti ortamında yaptığı ve daha sonra sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan bir konuşmasında Blanc ve Zlatan İbrahimovic hakkında küçültücü ve hakaret içeren kelimeler kullanınca gözden düşmüştü.

Olayın ardından Fransız basınına konuşan 23 yaşındaki futbolcu, 'aptalca ve özrü kabul edilmez bir iş' yaptığını belirterek, Blanc ve takım arkadaşlarından özür dilemişti.

Fildişi Sahili doğumlu ve Paris'te büyüyen oyuncunun, takım arkadaşlarına hakaret ettiği gerekçesiyle geçen yıl da başı derde girmişti.

Kaynak: AA