Esra Ural Açıklaması 'İki Kere Üst Üste Olimpiyata Gitmek İstiyoruz'

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Esra Ural, iki kere üst üste olimpiyata gitmek istediklerini belirterek, "Eğer iki kere üst üste gidersek bizim için çok önemli bir şey. Olimpiyat elemelerinden çıkıp, olimpiyatlarda da derece yapmak istiyoruz" dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 4. maçında deplasmanda İsrail ile oynayacağı karşılaşma öncesinde son antrenmanını Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Milli takımın antrenmanını FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu da takip etti.

Antrenman öncesinde milli basketbolcu Esra Ural, ve kadroda olmamasına rağmen antrenmana gelen milli oyuncu Nevriye Yılmaz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ESRA URAL: "ENGELLERE TAKILMAK İSTEMİYORUZ"

Romanya ile deplasmanda oynadıklarını hatırlatan Ural, "Ev sahibi avantajını kullandılar. Biz biraz tökezledik ama kazanmasını bildik. Romanya maçı bizim için geride kaldı. Önümüzdeki İsrail maçında odaklandık. İsrail maçında da deplasmana gidiyoruz. İsrail maçını kazasız hallettiğimiz takdirde kafamız çok rahat olacak. Çünkü kalan son iki maçımızı Türkiye’de oynayacağız. İsrail ile Türkiye’de oynamıştık. Onlarda tanıdığımız oyuncular var. Biz daha iyiyiz. Sahada da bunu göstererek. İnşallah İsrail’i de yenip namağlup yolumuza devam etmek istiyoruz. Engellere takılmak istemiyoruz" dedi.

"İNŞALLAH HİÇBİR SORUN YAŞAMADAN GERİ DÖNECEĞİZ"

Onların da devşirme oyuncuları olduğunu söyleyen Ural, "Daha önce ülkemizde oynayan oyuncuları var. Ama bizim Türk oyuncular, aynı pozisyonda olan oyuncular var, çok iyi bir şekilde savunacaklarına güveniyorum. İnşallah hiçbir sorun yaşamadan geri döneceğiz" şeklinde konuştu.

Herkesin kendine göre movite olma şekli olduğunu belirten Esra Ural, "Birbirimize saha içinde saha dışında destek oluyoruz. Saha içinde yaptığım hatayı soyunma odasında böyle yapma diye öğütler veriyoruz. Herkesin kendine özgü motive oluyor" dedi.

"İKİ KERE ÜST ÜSTE OLİMPİYATA GİTMEK İSTİYORUZ"

Rio’da yapılacak olimpiyatlara katılım için oynayacakları elemeler hakkında açıklamalarda bulunan Esra Ural, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası’nda elemelere kaldık. Haziran’da oynayacağız. İki kere üst üste olimpiyata gitmek istiyoruz. Eğere iki kere üst üste gidersek bizim için çok önemli bir şey. Olimpiyat elemelerinden çıkıp, olimpiyatlarda da derece yapmak istiyoruz.

NEVRİYE YILMAZ: "GENÇ OYUNCULAR TECRÜBE EDİNİYOR"

24 Şubat Çarşamba günü İsrail ile oynanacak maçta ’kırmızı’ giyeceklerini belirten Nevriye Yılmaz, "3’te 3 çok iyi gittik. Ufak bir jenerasyon değişikliği var. İnşallah sezonu sağlıklı bir şekilde bitirebilirsek, yazın olimpiyat elemelerinde hep birlikte olacağız. Bu maçlarda gençler şans buluyor. Onlar tecrübe ediniyor. Bizim için faydası olacağını düşünüyorum. İsrail maçı biraz zor olacak ama kazanacağımızı düşünüyorum. Herkes birbirine alıştı. İsrail çıkış yakaladı ama biz 4’te 4 yaparak bu seneyi en iyi şekilde bitirip Kasım ayında oynanacak maçları da yenip namağlup 2017 Avrupa Şampiyonası’na katılacağız" dedi.

Öte yandan milli oyuncu Işıl Alben’in 30. yaş günü için antrenmandan önce pasta kesildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun başlattığı 24 Şubat Çarşamba günü deplasmanda İsrail ile oynanacak karşılaşma için takıma destek olarak seyircilerin kırmızı giyilmesine yönelik kampanya başlattı.

Kaynak: İHA