A Milliler Kader Maçına Çıkacak

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, İsrail’in evinde iyi oynadıklarını belirterek, "Bu maçı alırsak Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi garantileyeceğiz. Bu yüzden çok önem veriyoruz" dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 4. maçında deplasmanda İsrail ile oynayacağı karşılaşma öncesinde son antrenmanını Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Milli takımın antrenmanını FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu da takip etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HARUN ERDENAY: "KIRMIZI GİYDİM’ KAMPAYASINI BAŞLATTIK"

Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Romanya’yı yenerek 3’te 3 yaptıklarını söyleyen Harun Erdenay, "Çok önemli İsrail deplasmanına gidiyoruz. Bu zorlu deplasmandaki maç için destek amacıyla ’Kırmızı Giydim’ kampanyasını başlattık. Herkes kırmızı giyip, fotoğrafını çekip, sosyal medya hesaplarından paylaşarak destek olabilirler. 5 taraftar da imzalı milli takım forması kazanacak" şeklinde konuştu.



"KAZANIRSAK AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA GİTMEYİ GARANTİLEYECEĞİZ"

İsrail’in kendi sahasında iyi oynadıklarını belirten Erdenay, "Ankara’da farklı kazanmıştık. Biz 3’te 3 yaptık. Bu maçı alırsak Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi garantileyeceğiz. Bu yüzden çok önem veriyoruz. Kızlarımız biraz yorgun. Romanya’dan deplasmandan geldi. İsrail evinde oynadı. Birsel ve Nevriye gibi tecrübeli iki oyuncumuzdan yoksun gideceğiz. Romanya maçını iyi oynadık. Bu maçı da iyi oynayıp, kazanacağız" ifadelerini kullandı.

"3-4 NESİL BİR ARAYA GELDİ"

Romanya oynanan karşılaşmada eski milli takım oyuncularıyla bir araya gelinmesinin sorulması üzerine Erdenay, şöyle cevap verdi:

"Herkes mutluydu. Biz de çok mutlu olduk. Bugüne kadar milli takımda oynamış 3-4 nesil oyuncuyu oraya götürdük. Kızlarımıza destek oldular. Maçı da kazandık."

HİDAYET TÜRKOĞLU: "İSRAİL MAÇIYLA GALİBİYET SERİSİNE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu ise, Romanya’da güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Çarşamba günü inşallah güzel bir galibiyet ile galibiyet serilerine devam edecekler. Federasyon olarak güzel bir kampanya başlattık. 24 Şubat’ta oynanacak İsrail maçı için tüm halkımızı kırmızı giymeye davet ediyoruz. Aralarından seçeceğimiz 5 kişiye forma vereceğiz. İnşallah bizim kızlar da galibiyet ile dönerler" diye konuştu.

Kaynak: İHA