Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası

Marmaris’te gerçekleştirilen organizasyon, final maçları ve ödül töreniyle sona erdi.

Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, Marmaris'te yapıldı. Türk boksuna 30 yıl hizmet veren eski federasyon başkanlarından Hasan Rüzgar anısına Marmaris Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 63 ilden, 574 sporcu katıldı.Şampiyonada, 13 sıklette altın madalyayı şu sporcular kazandı:

- 46 kilo Gökhan Zorbey Kılıç (Erzurum)

- 48 kilo Ferhat Uka (İstanbul)

- 50 kilo Tahir Taha Akkoyun (Sakarya)

- 52 kilo Azad Demirhan (Bursa)

- 54 kilo Hasan Gezik (Ankara)

- 57 kilo Yiğit Us (Bursa)

- 60 kilo Yusuf Gökçek (İstanbul)

- 63 kilo Yavuz Selim Karabacak (Osmaniye)

- 66 kilo Erol Yalçın (İstanbul)

- 70 kilo Fazlı Cem Özsarı (Ankara)

- 75 kilo Ahmet Kaya (Erzurum)

- 80 kilo Mahmutcan Çicek (İstanbul)

- +80 kilo Canberk İstim (Bursa)

Dereceye giren sporculara madalyalarını, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel verdi.

- Gözgeç: 'Hakkari'de, Cizre'de şampiyona yapmak istiyoruz'

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2020 olimpiyatlarının altyapısının bu şampiyonada şekillendiğini söyledi.Şampiyonadan sonra değerlendirme yapıp, dereceye giren sporcuları kampa almayı planladıklarını belirten Gözgeç, bir soru üzerine, Şırnak ve Cizre'den şampiyonaya katılım sağlanamadığını bildirdi.

Gözgeç, Şırnak’ta, Cizre'de boksta çok güçlü olduklarını, Hakkari'de yeni takım kurduklarını anlattı.2013 yılında Şırnak’ta şampiyona yaptıklarını ve yöre halkının kendilerini çok iyi ağırladığını kaydeden Gözgeç, 'Bizlerin oraya gitmesi lazım. Hakkari’de, Cizre'de şampiyona yapmak istiyoruz' dedi.

Kızların boks yapmaları için ücretsiz kurs verdiklerini bildiren Eyüp Gözgeç, 'Geçtiğimiz yıllarda genç kızlarımız öldürüldü. Özgecan cinayetinde tüm ülkemizde olduğu gibi biz de tepkimizi dile getirdik. Bu olaydan sonra federasyon olarak kızlarımıza spor salonlarımızda ücretsiz kurs veriyoruz. Bütün kızlarımıza söylüyorum, caydırıcı olması bakımından, kendilerini savunmaları açısından boks sporunu yapmalarını tavsiye ediyorum' diye konuştu.

Kaynak: AA