'Gerçeklerle Yüzleşmeliyiz'

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, her açıdan dip yapmışken gerçeklerle yüzleşmeleri gerektiğini söyledi. Usta, uzun bir aranın ardından düzenli bir ödemeye geçtiklerini de belirtti.

Trabzonsor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Twitter hesabında maddeler halinde mesajlar vererek, kulübün içinde bulunduğu durumu özetledi. Usta, uzun sürenin ardından düzenli ödemeye geçtiklerini ifade etti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, her kötü gidişte transfer yapmanın doğru bir karar olmadığını belirterek, "Her kötü gidişte yeni bir oyuncu gurubu alınması başarısızlığı ve ekonomik sorunları katlayarak derinleştirdi. Aynı hatayı yapmamalıyız. Takımdaki oyuncuların bonservisleri yaklaşık 40 milyon Euro, menajer maliyeti yaklaşık 11 milyon Euro, kontratları yaklaşık 50 milyon Euro’dur. Bonservislere, oyunculara ve menajerlere büyük bir borç varken, oyuncularımızı değersizleştirmek kulübü yeni bir çıkmaza sokar. Her açıdan dip yapmışken gerçeklerle yüzleşmeliyiz. En acil ve en önemli iş; ekonomik dengeyi kurmaktır. Bu da zaman alacaktır. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Kadromuzdaki oyunculara sahip çıkarak onları futbol piyasasında en iyi konuma getirmek tek çıkar yoldur. Büyük maliyetlerle kadroda bulunan oyuncuların yıl sonu piyasa değeri bir sonraki yılın kadrosunu şekillendirmede ana kaynak olmalıdır. Kadro dışı yaparak gençleri oynatmak bir seçenektir. Ancak, bunun ekonomik karşılığı on milyonlarca Euro’luk, yeni zararlar demektir. Elbette kadroda kalacak ve gidecekler olacaktır. Kalanlar geleceğimizi şekillendirirken; gidecekler bize ekonomik kaynak oluşturmalıdır. Kenara itilen her oyuncunun kulübe maliyeti milyonlarca lira olmaktadır. Oyuncularımızı sabırla oynatmalı ve kazanmalıyız.

Doğru adımları sabırla atanlar sistem oturana kadar zorluklarla yüzleşirler. Başarmak için başka yol yoktur. Şimdi yeni bir beyaz sayfa açma zamanı. Onlara sahip çıkarsak onlar da buna mutlaka karşılık vereceklerdir. Her kayıp bizim kaybımızdır. Uzun zamandır ilk kez düzenli ödemeye geçilebildi. Ara ara sorunlar olsa da; feda ve veda yolculuğu için oyuncularımıza teşekkür ederiz. Onlar bizim kardeşlerimiz,evlatlarımız, geleceğimiz. Bu kez onlara daha önce yapılanları tekrar etmeyelim. Onlar da gereğini yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA