Dursun Özbek’ten Aziz Yıldırım’a gönderme!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yıllık giderinin 160 milyon Euro olduğunu belirterek, kulübün vergi borcu olmadığını söyledi.

Dursun Özbek, Lig Radyo'da açıklamalarda bulundu. 

Dursun Özbek, Türkiye Kupası'nda kar-zarar hesabı tutmadığını dile getirerek, 'Bazı kulüpler bunu yapıyor. Biz bir şov yapıyoruz. Bu şovun çeşitli seansları var. Türkiye Kupası da bunlardan biri. Eleme usulü var. Taraftara da seyir zevki veriyor. Ben böyle bakıyorum. Ticari yanı da düşünülüyor tabi ama seyirciye seyir zevki vermek çok önemli. Türkiye Kupası, ligin yanında 2. seviyede kalıyor ama bazı futbolcularımızı deneme fırsatı buluyoruz. Bu bakımdan da Türkiye Kupası çok önemli' şeklinde konuştu.

'YENİ KONTRATLARDA MAÇ BAŞI ÜCRETİ YOK'
Yeni transferlerin maaşlarını başarıya odaklı tespit ettiklerini belirten Özbek, 'Transfer edildiği zaman futbolcu parayı hangi şartlarda alacağını biliyor. Kulüplerin maddi sıkıntıları maç başı paralarını tartışmaya açtı. Sporcular ise bunu gelir olarak gördükleri için onlar açısından da demotive edici olabilir mi diye düşünmek lazım. Yeni yaptığımız kontratlarda maç başı ücreti yok' dedi.

'YILLIK GİDER 160 MİLYON EURO'
Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yıllık bazda bir hesabı olduğunu söyleyerek, 'Bunu bütün itibariyle düşündüğümüzde her şey dahil yıllık 120 milyon Euro giderimiz var. 40 milyon da amatör şubeler var. 160 milyon Euro... Galatasaray için fedakarlıklar çok eskiden beri yapılıyor. Buna bir ölçü getirmek yanlış. Bunu rakamlandırmak yanlış. Bazı sporcuların sağlıklarından yaptıkları fedakarlıklar var. Bu yüzden değerlendirirken ölçü yapmamak lazım' diye konuştu.





Kaynak: İHA