Denizli'den tepki ve Sneijder açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 1-1 berabere biten Lazio maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Ben de isterim çok alternatif oyuncum olsun. Her şeylerini ortaya koydular bugün. Bundan sonraki maçlarda da bu devam edecek. Başka bir şansımız yok” dedi.

Denizli'den tepki ve Sneijder açıklaması
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında evinde Lazio ile 1-1 berabere kaldı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı teknik adam Mustafa Denizli, müsabakayı değerlendirdi.

“Maçın bizim adımıza değerlendirilmesi gereken konusu burada sağlayabileceğim en avantajlı durum gol yemeden maçı bitirmekti” şeklinde sözlerine başlayan deneyimli çalıştırıcı, “Bazı oyunculara başka yerlerde görevler verdik bu avantaj için. Kısa sürede yediğimiz gol paniğe neden oldu. Lazio'nun bu sezon oynadığı son 10-11 maçı çok yakından takip ettim. Tur maçlarında ne yapmanız gerekiyorsa, bu koşullarda ben kadromu en iyi şekilde nasıl kullanabilirim onu amaçladım. Bu kadro bazı arkadaşlarımız için sürpriz olabilir. Asla öyle bir şey değil. Yaptığımız son antrenmanlarda bu kadroyla oynadık. Bu skor ikinci maç için kıran kırana bir mücadeleyi ortaya çıkaracaktır. Lazio'nun özellikle bu yıl önemli başarıların dış saha başarılı olduğunu biliyoruz. Roma'daki rövanş zorlu geçerek iki takım için de. Bu maçın ikinci maçı daha farklı olacak. Kısacası böyle bir 90 dakikayı geride bıraktık” açıklamalarında bulundu.

“SIKINTILARIMIZ VAR”

Belli bölgelerde sıkıntılarının olduğunu belirten Denizli, “Sayısal olarak değil de bölge olarak sıkıntı yaşıyoruz. Bunun aşmanın yolu normalin üstünde arzu ve isteği ortaya koymak. Ben ve futbolcularım hep birlikte bir zorluk yaşıyorsak, bu zorluğun üzerinden bütün sinerjimizi toplayarak çıkmak mecburiyetindeyiz. Ben de isterim çok alternatif olsun. Her şeylerini ortaya koydular bugün. Bundan sonraki maçlarda da bu devam edecek. Başka bir şansımız yok. Oyun içerisinde bölüm itibariyle oyundan düşen daha sonra toparlayan oyuncularımız oldu. Bu tür atmosferi yüksek maçlarda sonradan oyuna giren oyuncularda çok kolay olmuyor adapte olma süresi” diye konuştu.

“KİMLE OYNADIĞINIZ ÖNEMLİ DEĞİL”


Gelen bir soru üzerine kendi form düzeyini kontrol ettiğini belirten Denizli, “Form düzeyim iyi. Bütün gün Galatasaray'ın bu kadroyu en iyi şekilde nasıl değerlendiririm düşüncesi içerisinde bu çalışmaları yapıyoruz. Zaman zaman herhalde bu kadro yapısıyla ilgili eleştiriler de oluyor bu normaldir. Bakın kimle oynadığınız önemli değil ne oynamak istediğiniz önemlidir. Bugün attığımız gol çalıştığımız, yediğimiz gol de yememek için çalıştığımız goldü. Bütün bu değerlendirmeler sonrası oyunun başlaması ve bitmesini çok iyi değerlendirmem lazım. Kazansaydık çok iyi olurdu. Galatasaray birçok başarıyı dış sahada elde etmiştir. Önümüzdeki hafta çok zorlu bir maç olacak” şeklinde konuştu.

DONK'UN PERFORMANSI


Donk'un performansı ve oyunda gördüğü kart ile ilgili bir soruya ise deneyimli teknik adam, “Takımı kişi bazında benim değerlendirmem doğru bir şey değil. Gördüğü kartı tartışmamız lazım. Aynı pozisyonun daha darbelisini Podolski'ye ceza sahası içinde yaptılar. Donk orada faul ve sarı kart gördü. Bunu gündeme getirmek istemiyorum ama pas hatası herkes yapabilir. Ben oyuncunun, benim verdiğim görevi yerine getirmiş mi getirmez mi, sürpriz koşu yapar mı yapmaz mı buna bakar, bunu değerlendiririm. Elinden gelen bütün gayreti ortaya koydu. Ben Donk'un takıma katkı sağlama isteğinden memnunum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA