Banvit, Yarı Finalde Daçka'nın Rakibi Oldu

FIAT Türkiye Kupası çeyrek final son maçında Banvit, Galatasaray Odeabank’ı 74-73’lük skorla mağlup ederek yarı finalde Darüşşafaka Doğuş’un rakibi oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak, “Maçın öncesinde oyuncularımızla turnuvanın ruhunu daha iyi anlayanların daha farklı bir karakter gösterme imkanlarının olduğunu konuştuk. Bunu anladıkları ve sahada sergiledikleri için hepsine teşekkür ederim. Turnuvanın ilk gününün tehlikeli olması 8 takım içinde geçerliydi. Sonuna kadar herhangi bir maçı bırakmıyor olmanın ödülünü aldığımızı düşünüyorum. Zor bir şutla kazandık ama o şuta getirene kadar da maçı kaybetmeyi kabullenmedik. Bu sene takımın bu tarz bir karakter oturması beni mutlu ediyor. Çok dar bir kadro ile oynuyoruz. Bazen tecrübemiz maçı kazanmaya yetmiyor. Sezonun başından beri bu karakteri koyduğumuzu düşünüyorum. Yarın çok kaliteli bir takım ile oynayacağız. Eğer onların üstün hücum güçlerini durdurmayı başaramazsak finali hak etmemiş olacağız. Elimizden geleni yapacağımızdan herkesin emin olmasını isterim” dedi.

“BU TARZ SENARYOLARI ÇOK FAZLA OYNUYORUZ”

Ernak, son saniye basketine ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, “Benim zaten molam yoktu. Biz antrenmanlarda bu tarz senaryoları çok fazla oynuyoruz. Onların faydasını gördüğümüzü düşünüyorum. Şutu sokabilecek oyuncuyu sahaya ittim. Onun haricindekiler antrenmanlarda biriktirdiklerini kendileri uyguladılar. Çünkü benim bir şey çizme fırsatım olmadı” diye konuştu.

SLAUGHTER: “HİÇBİR ZAMAN TESLİM OLMADIK”

Karşılaşmada son saniye basket ile takımına galibiyeti getiren Banvitli AJ Slaughter de, “İki taraf için de zor bir maçtı. Biz neredeyse son iki dakikada maçı kaybedebilirdik ama mücadeleyi bırakmadık ve hiçbir zaman teslim olmadık. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

GÜLER: “İSTEMEDİĞİMİZ ŞEKİLDE MAÇI KAYBETTİK”

Basın toplantısına Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman katılmazken, kaptan Sinan Güler yaptığı açıklamada, “Son 4 dakika ne basit turnikelerimiz girdi ne de faullerde istediğimizi alabildik. Son pozisyonda istemediğimiz bir şekilde maçı kaybettik. Maçın başından beri hiçbir zaman içeride istediğimiz pozisyonları bulamadık. Normalde rahatlıkla atabileceğimiz turnikeler kaçtı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA