Rio 2016'Ya Hazırlık İçin Ortak Adres Açıklaması TOHM Eryaman Hazırlık Merkezi

2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na az bir zaman kala kota alan ve alma mücadelesi veren milli sporcular, çalışmalarını TOHM Eryaman Hazırlık Merkezi’nde sürdürüyor.

2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın başlamasına aylar kala milli sporcular hazırlıklarına aralıksız devam ederken, bu büyük organizasyon öncesinde hazırlık çalışmalarının ortak adresi TOHM Eryaman Hazırlık Merkezi oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dev tesisleşme hamlesi sürecinde ülke sporunun hizmetine sunulan modern tesiste milli sporcularımız Rio 2016’ya hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rio 2016 öncesinde milli sporcuların hazırlıklarını en iyi şekilde sürdürmeleri için TOHM Eryaman Hazırlık Merkezi’nde yoğun bir faaliyet programı sürdürüldüğünü söyledi.

Rio 2016 için çok önemli bir zaman dilimine girildiğini kaydeden Bakan Kılıç, Eryaman Hazırlık Merkezi’nin birçok farklı spor branşını aynı anda yapabilme imkanını sağladığını belirtti.

Kılıç, “Spor kompleksinde hem paralimpik hem de olimpik branşlar rahatlıkla antrenman yapabilecek bir alt yapıya sahip. Sporcularımızın Rio’ya hazırlık sürecinde konsantre, rahat ve verimli şekilde hazırlanması için merkezimizdeki bütün imkanları seferber ediyoruz” diye konuştu.

Spor kompleksinin içinde yer alan ‘Sporcu Eğitim Sağlık Araştırma Merkezi‘nde (SESAM) sporcuların sağlık tetkikleri ve performans ölçümlerinin gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Kılıç, “Merkezimizde sporcularımızın performans ölçümleri baştan sona yenilenen son teknolojik sağlık ekipmanlarıyla yapılıyor. Milli sporcularımızın sağlıklı ve en iyi şekilde Rio 2016’ya hazırlanmasına büyük önem veriyoruz. Merkezimizdeki yemekler, sporcularımızın antrenman programlarına göre özel olarak hazırlanıyor. Onların başarılı olması için gereken her türlü detayı ince eleyip sık dokuyoruz” ifadelerini kullandı.

DEV SPOR KOMPLEKSİNİN ÖZELLİKLERİ

80 dönüm arazi üzerine kurulan TOHM Eryaman Hazırlık Merkezi’nde 200 yataklı otel, 90 kişilik yemekhane, ferdi sporlara ait spor salonu, 10 kulvarlı, 401 koltuk kapasiteli tribüne sahip olimpik yüzme havuzu yer alıyor. IAAF standartlarına uygun atletizm sahası ve paralimpik ile olimpik standartlara uygun atış poligonlarının yer aldığı tesiste 2 adet eğitim salonu, kafeterya, konferans salonu, VIP dinlenme salonu, 2 adet sauna oyun salonu (bilardo, internet), ferdi sporlar spor salonu (güreş, judo, eskrim, boks, halter, boks, tekvando), havalı silahlar atış poligonu (olimpik ve paralimpik), kondisyon salonu, 50 metre 10 yollu ile 25 metre 5 yollu ateşli silahlar atış poligonu, 4 kulvarlı 80 metre uzunluğunda kapalı atletizm alanı, uzun atlama kum havuzu, kondisyon salonu, parke zeminli spor salonu ve bin 470 metre uzunluğunda sentetik yüzeyli yürüyüş parkuru bulunuyor.

Kaynak: İHA