Türkiye, Üniversite Sporlarında Avrupa'da 6. Sırada

Avrupa Üniversite Sporları Birliği'nin istatistiklerine göre Türkiye, 40 ülke arasında geçen yılın en başarılı 6'ncı federasyonu oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF), Avrupa Üniversite Sporları Birliğinin (EUSA) istatistiklerine göre, Avrupa'da geçen yılın en başarılı 6'ncı federasyonu oldu.

Her yıl düzenli olarak oluşturduğu istatistik verilerle, belli başlıklar altında ülke sıralamalarını belirleyen EUSA, 2015 yılının verilerini açıkladı.

40 ülkenin yer aldığı istatistiklere göre en başarılı 6. federasyon olan TSÜF, 'en aktif federasyon' sıralamasında ise 5'inciliği elde etti.

Geçen yıl 15 farklı branşta Avrupa şampiyonasında mücadele eden TSÜF, katılım sayısında 4. sırayı alırken, 2001-2015 yılları arasında 75 Avrupa şampiyonasına iştirak ederek bu kategoride de 45 ülke içinde 7. sıraya yerleşti.

TSÜF Başkanı Kemal Tamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EUSA istatistiklerinde ilk 5 içindeki yerlerini koruduklarını belirterek, 'Geçen yıl bizim için verimli geçti. Aslında üniversiteler olarak Avrupa organizasyonlarına katılmaya biraz geç başladık ama arayı çabuk kapattık. Üniversitelerimiz müsabakalara yoğun ilgi gösteriyorlar' diye konuştu.

Dünya sıralamalarında da ilk 10'da yer aldıklarını anlatan Tamer, şunları söyledi:

'Geçen yıl Avrupa ve dünya şampiyonalarında, basketbol, voleybol, masa tenisi, tenis, badminton, tekvando, judo, hentbol, futbol, salon futbolu, ragbi ve kürek olmak üzere 12 branşta, toplam 47 madalya kazandık. Üniversitelerimiz, dünya şampiyonalarında 2'si altın, 2'si gümüş ve 12'si bronz 16 madalya alırken, Avrupa şampiyonalarında ise 12 altın, 10 gümüş ve 9 bronz olmak üzere 31 madalya elde etti.'

Kaynak: AA