Mülteci Çocuklar Kardeşlik İçin Yarıştı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Suruç İlçe Kaymakamlığının ortaklaşa düzenlemiş olduğu mülteci kardeşlik futbol turnuvası sona erdi.

Gerçekleştirilen turnuvaya Suruç Konaklama tesisinde yaşayan mülteciler yoğun ilgi gösterirken turnuva çekişmeli ve eğlenceli maçlara sahne oldu. Toplam 30 takımın katıldığı turnuvayı anlamlandıran en önemli unsur ise futbol takımlarının kız ve erkek ayrımı yapılmadan oluşturulması oldu. Turnuvada finale çıkan Kardeş Kelebeği ile Barış Güvercini takımının centilmence geçen müsabakaları sonucunda Barış Güvercini, Kardeş Kelebeği futbol takımını 4 - 2’lik bir skorla yendi.

Barış Güvercini Futbol takımının şampiyon olduğu müsabaka sonrasında Gençlik Hizmetleri Suruç İlçe Müdürlüğünün öğretmenevinde düzenlemiş olduğu ödül töreninde birinci ve ikinci olan kardeş takıma kupaları ve madalyaları takdim edildi.

’’Mülteci çocuklarımızın derdine ortak oluyoruz’’

Ödül töreni esnasında mülteci sporcular duygulu anlar yaşarken Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, mülteci çocukların bir nebzede olsa dertlerine ortak olmak için burada olduklarını vurguladı. Çocukların hayata daha pozitif ve olumlu bakmaları bağlamında futbol turnuvası düzenlediklerini belirten Keşküş, “Kurumumuz ve Suruç İlçe Kaymakamlığımızla beraber mülteci kardeşlik futbol turnuvasını düzenledik. Gayet güzel ve olumlu dönüşümler aldık. Dolayısıyla kardeşlik bağlarını güçlendirdik ve pekiştirdik. Mülteci kardeşlerimizin heyecanlarına, sevinçlerine ortak olduk. Bununla beraber büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin sıcaklığını ve şefkatini ortaya koyarak kardeşlerimizin umutlarının ve hayata sımsıkı sarılmalarının tohumlarını ekmekle beraber, sporun evrensel yönünü birleştirici ve ortak payda da buluşma misyonunu üstlendik. Güzel bir turnuva oldu. Buna benzer organizasyonlarımız tüm hızıyla, bütün ilçelerimizde devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA