Basketbol Açıklaması 2. Lig

Türkiye Basketbol 2. Liginde İçel Büyükşehir Belediyespor deplasmanda Bilecik Belediyespor'u 77-62 yendi.

İstasyon Karasu Mevkisi Yeni Spor salonunda oynanan maçta, ilk periyot 19-13, devre ise 37-34 İçel Büyükşehir Belediyespor üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü periyotta oyundan tamamen kopan ve hücumdaki etkisizliğinin yanı sıra rakip takımın 3 sayılık atışlarına engel olamayan Bilecik Belediyespor son çeyreğe 55-48 geride girdi.

Son çeyrekte oyundan tamamen kopan ve sayı üretmekte zorlanan Bilecik Belediyespor, kendi sahasında İçel Büyükşehir Belediyespor'a 15 sayı farkla 77-62 yenildi.

Bilecik Belediyespor Başantrenörü Yeşer Karabulut, maçın ardından yaptığı açıklamada, rakip takımın iyi bir kadroya sahip olduğunu belirterek, ''Ligdeki pozisyonları bizden zaten iyi. İlk devre iyi bir basketbol oynadık, biraz daha maçın içerisindeydik en azından. 3. periyotta kötü oyunumuz, hakemlerinde bazı kötü düdükleri bizim kırılma anımızı daha da derinleştirdi. Sadece hakemler demek yanlış olur biz de kötü oynadık.'' diye konuştu.

İçel Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Gürkan İşbırakmaz da Bilecik Belediyesporun ligde kötü bir yerde bulunduğunu ancak çıkışa geçeceğine inandığını ifade ederek, ''İlk yarı bizim için çok zor geçti. 3. periyot kırılma anıydı orada da iyi oynadık. 3. periyotu iyi oynamamızın etkisi ile de maçı sonuna kadar aynı şekilde götürdük ve kazandık. Rakip takım güzel bir mücadele örneği gösterdi.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA