'Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması' Başladı

Antalya'da Kepez Belediyesince spora yeteneği olan çocukları bulmak amacıyla düzenlenen 'Kepez’in Yıldızları Yetenek Taraması' başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ilçede bulunan 55 ilkokul ve ortaokulda yapılması planlanan taramaların, yaklaşık iki buçuk ayda tamamlanacağı belirtildi.

Bu süre zarfında Kepez'de öğrenim gören 37 bin 31 öğrenciyi kapsayacak taramaların ardından kulüp bünyesinde eğitime tabi tutulacak genç yeteneklerin, kulüp alt yapı takımlarında oynama imkanı bulacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Kepez Belediyesinin organize ettiği ve Türkiye Futbol Federasyon'un (TFF) model programına dahil ettiği 'Kepez’in Yıldızları Spor ve Eğitim Projesi' geçtiğimiz yıl AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu 'Gençlik' temalı yarışmada özel jüri ödülünü almıştı. Kepez Belediyesinin hayata geçirdiği projeye diğer belediyelerden de ilgi ve destek geldi. Kepezli gençlerin spora olan ilgilerini arttırmayı amaçlayan yetenek taraması bu yıl yeniden start alarak genç yeteneklerini aramaya başladı. Proje kapsamında birçok keşfedilmemiş yetenek spora kazandırılıyor. Kepez’in Yıldızları Yetenek Taraması kapsamında, futbol, basketbol ve voleybol branşlarıyla toplamda 71 bin 553 kız ve erkek öğrenci taramaya tabi tutularak spora kazandırılması hedefleniyor.'

- Genç yeteneklere özel 3 kulüp

Yetenek taramaları kapsamında keşfedilen genç yeteneklere özel 3 kulüp daha kurulduğu haberi verilen açıklamada, Kepez Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu'nun, 'Geçtiğimiz yıllarda yetenek taramaları kapsamında yaptığımız çalışmalarda, yüzlerce genç yeteneği kulübümüz alt yapısına kazandırdık. Fakat her yeteneği yaş kategorilerinde müsabakalara çıkaramadığımız için bu yıl 3 kulüp daha kurarak her bireyimize müsabakalarda oynama olanağı sağladık.' dediği aktarıldı.

Açılacak yeni kulüpleri ise Kepez Gençlik Spor, Kepez Dokuma Spor ve Kepez Poplin Spor Kulüpleri olduğu bildirildi.

Kaynak: AA