Hentbolda Maçın Ardından

Beşiktaş Mogaz Antrenörü Arın: 'Bugün takım maça tam konsantre değildi. Yaşadığımız sorunlar var ama maça çıktığınız vakit mutlaka sorunları unutmak zorundasınız. Bugün bunun getirdiği bir konsantrasyon eksikliği vardı' Nantes Antrenörü Anti: 'Defansımız iyiydi. Oyundan genel olarak tatmin oldum. Bunun dışında, hızlı hücumlarla sonuca ulaşmayı başardık. Kazandığımız için mutluyum'

Hentbolda Erkekler VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu 8. maçında Fransa'nın Nantes takımına 33-28 mağlup olan Beşiktaş Mogaz'ın antrenörü Müfit Arın, 'Bugün takım maça tam konsantre değildi. Yaşadığımız sorunlar var ama maça çıktığınız vakit mutlaka sorunları unutmak zorundasınız. Bugün bunun getirdiği bir konsantrasyon eksikliği vardı.' dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Arın, özellikle ilk yarı hücumda çok basit hatalar yaptıklarını söyledi.

'Böyle basit goller yerseniz kolay yeniliyorsunuz. Bu vaziyette bile skoru 2 farkla götürebildik.' diyen Arın, 'İkinci yarı ne yazık ki toparlayamadık. Başlangıç fena değildi, sonra yorgunluk kaynaklı yine basit hatalar yaptık. Mücadele eden oyuncularımı kutluyorum. Rakibimi başarılarından dolayı kutluyorum, kendilerine gelecek maçlarda bol şans diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Müfit Arın, bir gazetecinin 'Takımın moralini çok düşük gördüm, sebebi nedir?' sorusunu, 'Bugün takım maça tam konsantre değildi. Yaşadığımız sorunlar var ama maça çıktığınız vakit mutlaka sorunları unutmak zorundasınız. Bugün bunun getirdiği bir konsantrasyon eksikliği vardı. Konsantre olamadık ne yazık ki.' şeklinde yanıtladı.

Beşiktaş Mogaz'ın kalecisi İbrahim Demir de sahada istediklerini yapamadıklarını anlatarak, 'Biz de onların hızlı geleceklerini, iyi savunma yapıp, hızlı çıkıp hücumda pozisyon arayacaklarını iyi biliyorduk ama yeterince konsantre olamadık, hocamızın söylediklerini sahaya yansıtamadık. Dolayısıyla ilk ve ikinci yarıda rakibimizin basit goller bulma fırsatları vermiş olduk. Eğer kendi evinizde o kadar çok fırsat veriyorsanız maç kazanmanız hayal olur. Bundan bir ders çıkartmamız lazım çünkü biz rakibimizi çok iyi analiz etmiştik ve ne yapabildiklerini biliyorduk. Çıkan sonuç şu; onlarda çok daha iyi oynadılar, biz kötüydük.' diye konuştu.

- Nantes cephesi

Nantes Antrenörü Thierry Anti ise bugünkü oyunun kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, 'Defansımız iyiydi. Oyundan genel olarak tatmin oldum. Bunun dışında, hızlı hücumlarla sonuca ulaşmayı başardık. Kazandığımız için mutluyum.' değerlendirmesinde bulundu.

Fransa ekibinin sol kanat oyuncusu Dominik Klein, maça hazırlanırken Fransa'daki müsabakanın videosunu izlediklerine dikkati çekerek, '8-2'lik bir başlangıç yapmıştık. Bunu tekrar gösterdiğimiz için mutluyuz. Çok yetenekli ve tecrübeli bir ekibimiz var. Bu şekilde devam edersek daha fazla şampiyonlar ligi maçı oynayacağımıza inanıyorum.' yorumunu yaptı.

Kaynak: AA