Aydınlı Boksörler Türkiye Şampiyonasından Bronz Madalyayla Döndü

Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası’nda Aydın’ı temsil eden boksörlerden Emin Gürsoy gümüş, Faysal Sılıv da bronz madalya kazandı.

Türkiye Boks Federasyonu, Türkiye Büyük Erkekler Grup Boks Şampiyonası’nı 8-12 Kasım günleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirdi. 26 ilden yaklaşık 100 sporcunun katıldığı şampiyonada, Aydın’ı boksörler Emin Gürsoy, Faysal Sılıv ve Muhammet Topbaş temsil etti. Birbirinden çekişmeli maçların oynandığı şampiyonada 69 kiloda Emin Gürsoy 2’inciliği, 52 kiloda da Faysal Sılıv 3’üncülüğü elde etti. 1. Grup’ta mücadele eden Gürsoy gümüş, Sılıv da bronz madalya kazanarak, Aydın’ın gurur kaynağı oldu. Çanakkale’de Aydın’ı başarıyla temsil eden boksörler Gürsoy ve Sılıv, Bursa’da 19-25 Aralık günleri arasında yapılacak Türkiye Boks Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı.

Boks Antrenörü İbrahim Gürsoy, şampiyonadan Aydın’a madalyalarla döndükleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Gürsoy, "Sporcularımızı, şampiyonaya iyi hazırlandık. Zor bir şampiyona olacağını biliyorduk. Ancak bizim için son derece güzel bir şampiyona oldu. Burada Aydın’ı en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Sporcularımız, müsabakalarda ellerinden geleni yaptılar ve iki madalya kazanarak bizleri gururlandırdılar. Bundan sonraki şampiyonalarda çok daha iyi dereceler elde edeceğimize inanıyorum. Sporcularımızı elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA