Osmaneli'ne Ceza Kapıda

Bilecik Futbol İl Disiplin Kurulu, geçtiğimiz hafta oynanan 1308 Osmaneli Belediyespor-Vezirhanspor arasındaki müsabakada sahaya atlayan taraftarla ilgili hakem ve gözlemci raporlarına göre yaptığı değerlendirmede, bu tip olayların tekrarlanması halinde ağır yaptırım uyarısında bulundu.

Bilecik 1. Amatör Lig 5’inci hafta müsabakasında Osmaneli İlçe Stadı’nda oynanan 1308 Osmaneli Belediyespor, Vezirhan Spor maçının 70’inci dakikasında Vezirhan Spor’un sol bek oyuncusu Volkan Çamlı ile 1308 Osmaneli Belediyespor sağ bek oyuncusu arasında bir tartışma yaşandı. Tartışma birden büyünce tribünde oturan bir taraftar tel örgülerden atlayarak sahaya girdi. Orta sahaya kadar koşan taraftar, 1308 Osmaneli Belediyespor oyuncularının araya girmesi sonucu sahadan çıkartılmıştı. Bilecik İl Disiplin Kurulu hakem ve gözlemci raporlarına göre bir karara vardı.

Saha kapatma, seyircisiz oynama cezası verilecek

Bu kararla ilgili Bilecik Futbol İl Temsilciliğinden yapılan açıklama “23 Ekim 2016 Pazar günün saat 15:00’da Osmaneli İlçe Stadı’nda 1308 Osmaneli Belediyespor-Vezirhanspor müsabakasında sahaya atlayan 1308 Osmaneli Belediyespor taraftarı emniyet güçleri ve Osmanelili sporcuları tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Taraftar, emniyet güçleri tarafından alınarak emniyete götürülüp hakkında soruşturma açılmıştır. Bundan hangi futbol müsabakası ne olursa olsun bu taraftarın tribüne alınmayarak, hakkında adli işlem başlatıldı. İl Disiplin Kurulunun konu hakkında kararı ise; 1308 Osmaneli Belediyespor kulübünün bu tip hareketlerinin tekrarlanması aksi halde saha kapatma, seyircisiz oynama ve Futbol Müsabaka Talimatı (FMT)’nin 21. Maddesinin ( 2 ) bendine ve 24 maddesini (ç ) bendinin uygulanmasına karar verilmiştir” denildi.

TFF’nin tedbirden başka bir ilde oynatmaya yetkisi var

Futbol Müsabaka Talimatı 21. Maddesinin ( 2 ) maddesinde “TFF Yönetim Kurulu, müsabaka güvenliğinin yerel idareler tarafından sağlanamadığına, sağlanamayacağına veya seyirciler tarafından bozulduğuna kanaat getirdiği illerde müsabakaları oynatmamaya ve bu illerde oynanması gereken müsabakaların bir kısmını veya tamamını tedbirden başka bir ilde oynatmaya yetkilidir” ifadelerine yer verilmiş.

Hükmen yenik ve puanın 2 katı silinme

Futbol Müsabaka Talimatının 24 maddesini (ç ) bendinde ise; “Müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemler, iki takımın futbolcuları tarafından yapılmışsa, her iki takım hükmen yenik sayılmakla beraber, ayrıca galibiyet halinde verilen puanın iki katı kadar puanı silinir. Eğer anılan eylemler yalnız bir takım futbolcuları tarafından meydana getirilmişse futbolcuların tescilli olduğu takım hükmen yenik sayılmakla beraber, ayrıca galibiyet halinde verilen puanın iki katı kadar puanı silinir. Puanları tenzil edilen takımların puanı bulunmuyorsa, takımlar eksi puanla devam ederler. Bu ihlalin teşebbüs aşamasında kalması halinde futbolcuların tescilli olduğu kulüplere disiplin talimatında yer alan bir alt lige düşürme ve puan indirme dışındaki yaptırımlar uygulanabilir” ifadelerine yer verilmiş.

Kaynak: İHA