Bornova Becker Spor'dan Farklı Galibiyet

Bornova Becker Spor, ligin 10. haftasında karşılaştığı Elazığ İl Özel İdare’yi 73-49’luk skorla mağlup etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin 10. haftasında Elazığ İl Özel İdare’ye konuk olan Bornova Becker Spor, maç boyu üstünlüğü elden bırakmadığı mücadelenin ilk devresini 42–24 önde tamamlarken, karşılaşmayı da 73–49’luk skorla galip tamamladı.

İstatistik verilerine göre, 15 top çalma ve 34 savunma ribaundu ile maç sonunda yüzü gülen taraf İzmir ekibi olurken, zor bir deplasman maçı oynadıklarını söyleyen Bornova Becker Spor Başantrenörü Olcay Orak, “Bu zorlu deplasmanda çok iyi müdafaa yaptık. Son 4 haftadan beri çok ciddi müdafaa yapıyoruz. Bu bizim için maç kazanmanın vazgeçilmezi. Elazığ takımını da tebrik ediyorum. Bence güzel bir maç oldu. Biz maçı başından sonuna kadar üstün götürdük. Haftaya Çankaya maçımız var. Umarım aynı defansif sertlikle devam edip o maçı da kazanırız” dedi.

Elazığ İl Özel İdare Başantrenörü Berat Gök ise Bornova Becker Spor’u tebrik ederek, “İstatistiklere baktığımızda 16 ribaund fazla almışlar. Maçı bizden daha fazla istemişler. Çalıştıklarımızın hiç birini uygulayamadık. Ciddi bir konsantrasyon problemimiz var. Onun üzerine çalışıp önümüzdeki maçlara bakmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bornova Becker Spor, ligin 11. haftasında 26 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 13.00’da kendi evinde Çankaya Üniversitesi’ni ağırlayacak.

Kaynak: İHA