Okçulukta Final Heyecanı

Okçulukta ilki gerçekleştirilecek Türkiye Kupası Finalleri, 79 Ekim tarihlerinde İzmir'de yapılacak Federasyon başkanı Topaloğlu:'Okçulukta da büyük final heyecanı yaşanacak'.

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenecek Türkiye Kupası Finalleri heyecanı 7-9 Ekim tarihlerinde İzmir'de yaşanacak.

Karşıyaka’daki Mavişehir Denizkızı Parkı'nda gerçekleştirilecek organizasyonda 32 sporcu şampiyonluk için ok atacak. Yıl içinde düzenlenen Türkiye şampiyonalarında başarı elde eden okçular arasından şampiyonun belli olacağı yarışlarda, kategorilerinde ilk 8'de yer alan sporcular mücadele edecek. Yarışlar, klasik yay ve makaralı yay olmak üzere iki kategoride yapılacak.

Federasyon başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine, yıl içinde düzenledikleri 3 Türkiye şampiyonasının finali niteliği taşıyan Türkiye Kupası Finalleri'nin okçulukta ilk kez gerçekleştirileceğini söyledi.

Topaloğlu, Türkiye sıralamasında en iyi dereceleri olan okçuların yarışacağı organizasyonun çekişmeli geçeceğini ve sporculara büyük deneyim kazandıracağını belirterek, şunları kaydetti:

'İzmir'de gerçekleştirilecek Türkiye Kupası Finalleri, Dünya Okçuluk Federasyonundan alınan bir format. Dünya okçuluğuyla entegre olmak adına biz de böyle bir çalışma yaptık. Birçok ülkede bu şekilde organize ediliyor. Geçen hafta Danimarka'da Dünya Okçuluk Federasyonunun Dünya Kupası adı altında düzenlediği yarışmaların finali yapıldı. Ona eşdeğer bir yarışma olacak. Başarılı sporcular birlikte ok atacaklar. Birbirleriyle yarışacaklar. Okçulukta da büyük final heyecanı yaşanacak. Türkiye sıralamasının en iyi 8 okçusu yarışacak. Seyir açısından da önemli bir yarışma olacak. İlk defa yaptığımız yarışma. Eminim ki Türkiye'de okçuluğun gelişmesine ciddi anlamda faydası olacak.'

Türkiye Kupası Finalleri'nde, klasik yay kategorisinde erkeklerde, Mete Gazoz, Fatih Bozlar, Onur Tezel, Bilal Güneri, Muhammed Salih Ürem, Orkun Ege Tokuşoğlu, Oğuzhan Küçük ve Şahin Karaçolak, kadınlarda Yasemin Ecem Anagöz, Aybüke Aktuna, Begünhan Elif Ünsal, Begül Löklüoğlu, Gülnaz Büşranur Coşkun, Aybüke Gümrükçü, Çiğdem Egemen ve Hülya Özkal mücadele edecek.

Makaralı yay kategorisinde ise erkeklerde Demir Elmaağaçlı, Samet Can Yakalı, Mert Garip, Evren Çağıran, Emre Çömez, Süleyman Araz, Ömer Cihat Özkan ve Furkan Dernekli, kadınlarda Yeşim Bostan, Gizem Elmaağaçlı, Aleyna Akçınar, Ecem Cansu Coşkun, Sevim Yıldır, Yasemin Begüm Topkarcı, Vildan Şenocak ve Dilara Sevindik yarışacak.

Kaynak: AA