Galatasaray Odeabank Avrupa'da Bekleneni Veremiyor

Geçen sezon ULEB Avrupa Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atan sarıkırmızılı basketbol takımı, bu sezon mücadele ettiği THY Avrupa Ligi'nde oynadığı ilk 4 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı Ligde yer alan 16 takım arasında, Unics Kazan ile henüz galibiyet elde edemeyen iki ekipten biri olan Galatasaray Odeabank, ilk 4 haftada en fazla sayı yiyen takım oldu Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Topsakal:'Oyun kurucularımız Smith ve Dentmon'dan istediğimiz verimi alamadığımız için zorlanıyoruz. Takım ilerleyen dönemde daha iyi olacaktır'

ERCAN ÇAKAR - Geçen sezon ULEB Avrupa Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atan Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, bu sezon mücadele ettiği THY Avrupa Ligi'nde oynadığı ilk 4 maçtan mağlubiyetle ayrılarak beklenenin altında bir performans ortaya koydu.

Başantrenör Ergin Ataman yönetiminde geçen sezon düşük bir bütçeyle ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşarak taraftarlarını mutlu eden sarı-kırmızılı takım, bu sezon daha yüksek bir bütçeyle mücadele ettiği THY Avrupa Ligi'nde şu ana kadar istediği sonuçları elde edemedi.

Galatasaray Odeabank, bu sezon ilk kez lig formatında oynanan THY Avrupa Ligi'nde yaptığı 4 karşılaşmayı da kaybetti ve son sırada yer aldı.

Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında, son şampiyon Rus ekibi CSKA Moskova'ya sahasında 109-84 yenilen sarı-kırmızılı takım, ikinci maçta da evinde Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız MTS'ye 85-83 mağlup oldu. Üçüncü maçında deplasmanda İsrail'in Maccabi FOX takımına 98-92 kaybeden Galatasaray Odeabank, dördüncü maçında ise taraftarları önünde Fenerbahçe'ye 103-87'lik skorla yenildi.

Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı karşılaşmalarda ise Best Balıkesir'i 81-72, TOFAŞ'ı 82-80 yendi, Banvit'e 83-74 mağlup oldu.

- En çok sayı yiyen takım

THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden 16 takım arasında Rus temsilcisi Unics Kazan ile henüz galibiyet elde edemeyen iki ekipten biri olan Galatasaray Odeabank, ilk 4 haftada potasında en fazla sayı gören takım olarak dikkati çekiyor.

Oynadığı 4 karşılaşmada toplamda 346 sayı atan sarı-kırmızılı takım, rakiplerinin ise 395 sayısına engel olamadı.

Ligde eksi 49 averaja sahip olan Galatasaray Odeabank, 4 maçta potasında ortalama 98.7 sayı gördü ve bu alanda en kötü takım olarak öne çıktı.

Sarı-kırmızılılar, CSKA Moskova, EA7 Emporio Armani, Real Madrid ve Maccabi FOX'tan sonra ligin en fazla sayı kaydeden takımı olarak da dikkati çekti.

- Bütçe arttı, kadro yenilendi

Geçen sezona göre bütçesi yüzde 50 artan Galatasaray Odeabank'ın kadrosu da büyük oranda yenilendi.

ULEB Avrupa Kupası'nı yaklaşık 6 milyon dolarlık bir bütçeyle kazanan sarı-kırmızılılar, bu sezon 9 milyon dolar seviyesinde bir takım kurdu.

Galatasaray Odeabank geçen sezon kadroda bulunan Sinan Güler, Vladimir Micov, Blake Schilb, Göksenin Köksal ve Ege Arar dışındaki oyuncularla yollarını ayırdı.

Errick McCollum, Caleb Green, Stephane Lasme, Chuck Davis, Curtis Jerrells gibi oyuncuların ayrıldığı sarı-kırmızılı ekip, bu sezon kadrosuna Russ Smith, Justin Dentmon, Deon Thompson, Tibor Pleiss, Austin Daye, Jon Diebler, Emir Preldzic, Alex Tyus, Can Korkmaz ve Orhan Hacıyeva'yı dahil etti.

- Topsakal: 'Takım henüz oturmadı'

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Topsakal, oyun kurucuları Russ Smith, Justin Dentmon'dan istedikleri verimi alamadıkları için zorlandıklarını söyledi.

Topsakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir kadroya sahip olduklarını belirterek, 'Kadro yeni olduğu için maalesef takım henüz oturmadı. Oyun kurucularımız Smith ve Dentmon'dan istediğimiz verimi alamadığımız için zorlanıyoruz. Avrupa Ligi çok zor bir lig. Diğer takımlar 25-30 milyon dolarlık bütçelere sahipken, biz 9 milyon dolarlık bütçeyle mücadele ediyoruz. Kağıt üstünde bakıldığında kadromuz geçen seneye göre daha iyi ancak uyum sorunu yaşıyoruz. Takım ilerleyen dönemde daha iyi olacaktır.' diye konuştu.

Kaynak: AA