Giresunlu Sporseverler, Fenerbahçe'yi Bekliyor

PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un, 35 yılın ardından Ziraat Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olması, Giresunlu sporseverlerde heyecan yarattı

GİRESUN - PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un, 35 yılın ardından Ziraat Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olması, Giresunlu sporseverlerde heyecan yarattı.

Giresunspor taraftarı Uğur Yamak, AA muhabirine, gençliğinde Fenerbahçe'yi Giresun'da izlediğini ve bu yıl ikinci kez yine sarı lacivertli takımın maçını seyredeceği için şanslı olduğunu söyledi.

Çocukların ve gençlerin Fenerbahçe'yi Giresun'da seyretmesinin başla başına bir heyecan olduğunu belirten Yamak, "Maçın sonucu çok da önemli değil, önemli olan Giresunspor'un kenti en iyi şekilde temsil etmesi. Bence sonuçtan önce gelen şey bu" dedi.

Taraftarlardan Mehmet Akgüre ise yaklaşık 12-13 yıldır Giresunspor'un maçlarına gittiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Takımı çok severim. Atatürk Stadı'nın en büyüğü Giresunspor, bunu herkes biliyor. Türkiye'de Giresunspor gerçeği var. Biz Giresunspor'un aldığı sonuca göre haftamızı mutlu veya mutsuz geçiren insanlarız. Annemizden, babamızdan sonra gelir bizim için Giresunspor, hayatımızın anlamı. Fenerbahçe'yi yenme ihtimalimiz bence çok yüksek çünkü biz rakip tanımıyoruz, büyük, küçük yok bizim için. Fenerbahçe büyük bir takım, tam kadroyla çıktığımız zaman yeneceğimize inanıyoruz."

Bir diğer taraftar Selçuk Demir de Fenerbahçe'nin Giresunspor'la oynayacak olması dolayısıyla mutlu olduklarını dile getirerek, "Tabii ki 35 sene sonra büyük bir takım izleyeceğiz burada. Benim yaşım 40, ilk defa büyük bir takımı burada izleyeceğiz. Ben Fenerbahçeliyim ama önceliğim şehrimin takımı, asıl gönlümüzde yatan takım Giresunspor. İnşallah iyi bir maç olur, inşallah yeneriz. Fenerbahçe'yi buradan eli boş göndeririz. Maçın sonucuna gelince, 2-1 alırız" diye konuştu.

Kentte taksicilik yapan taraftar Enver Şahin ise Giresunspor'un Süper Lig'de oynadığı zamanlarda büyük kulüplere kök söktürmüş bir takım olduğuna dikkati çekerek, "Giresunspor'un burada büyüklüğünü göstereceğiz, kim olursa olsun fark etmiyor. Biz bugünleri bekliyoruz, yeneceğiz, başka çare yok. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, fark etmez, kim gelirse gelsin, gelen düşünsün" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA