Basketbol Açıklaması FIBA Kadınlar Avrupa Ligi

Castors Braine: 68 Abdullah Gül Üniversitesi: 64

Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 9. hafta maçında Abdullah Gül Üniversitesi, deplasmanda Belçika'nın Castors Braine takımına 68-64 yenildi.

Omnisport Gaston Reiff Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya istediği gibi başlayamayan Kayseri temsilcisi, ilk periyodu 21-14 geride tamamladı. Abdullah Gül Üniversitesi, ikinci çeyrekte de rakibinin etkili oyununa karşılık vermekte zorlanırken, ev sahibi ekip devre arasına 42-30 önde girdi.

Karşılıklı sayılara sahne olan üçüncü periyodu 54-45 önde tamamlayan Castors Braine karşısında son periyotta aradaki sayı farkını kapatan, bitime 1 dakika 32 saniye kala 63-62 öne geçmeyi de başaran Abdullah Gül Üniversitesi, bunu maç sonuna taşıyamadı ve salondan 68-64 yenik ayrıldı.

Bu sonuçla Abdullah Gül Üniversitesi, gruptaki dördüncü yenilgisini alırken, Castors Braine ise üçüncü galibiyetine ulaştı.

Castors Braine'de 19 sayıyla mücadele eden Sidney Spencer, alınan galibiyette önemli rol oynadı. Ev sahibi ekipte ayrıca, Ann Wauters 17, Ashley Key de 12 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.

Abdullah Gül Üniversitesi'nde ise 22 sayıyla maçın en skorer ismi olan Lara Sanders'ın çabaları yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Kaynak: AA