Yeşilgiresun Belediyespor - Fenerbahçe Maçının Ardından

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 14. haftasında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediye sahasında Fenerbahçe’ye 76-77 mağlup oldu. Maçın ardından antrenörler mücadeleyi değerlendirdi.

Zorlu ve kıran kırana geçen Yeşilgiresun Belediyespor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından basın toplantısında konuşan Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir, "Rakibin kim olduğundan çok kazanmaya ihtiyacımız olan bir maçtı. Maçın genelinde de çok iyi mücadele ettik ve çok da iyi oynadığımızı düşünüyorum. Yorgunluktan doğan bazı hatalar yapıyoruz bu da gayet normal çünkü karşınızdaki takımın çok ciddi ve geniş rotasyonu var" şeklinde konuştu.

Lige yeni çıkan bir takımın zorluklarını yaşadıklarını ifade eden Kandemir, "Hakemler için de kolay bir maç değildi, ellerinden gelenleri yaptıklarını ve iyi bir oyun yönetmek için gayret gösterdiklerini düşünüyorum. Bizim lehimize, onların aleyhine yapılmış tabii ki hatalar var, bu hata oyunudur. Biliyorum takımın gidişatı iyi değil inişli çıkışlı oynuyoruz. Bundan dolayı herkes eleştirmeye hakkı var çünkü ne yazık ki bizim ülkemizde şartlara bakılmaksızın başarıya odaklanmış insanlar topluluğuyuz. Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Orta sağdan bir atışla basket oldu ne kadar mücadele ederseniz edin şansta sizinle olacak. Bazen kaybederken kazanmayı öğrenmekte önemlidir. Daha iyi olmak için burada herkese görev düşüyor. Biz kendi işimizi kendimiz yapacağız, yapacakta güçteyiz bunun da inancındayız. Yeter ki mücadeleye devam edelim" dedi.

OBRADOVIC: "MAÇI BİZ KAZANDIK AMA DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE ÇOK ŞANSLIYDIK"

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ise maç sonu değerlendirmesinde, "Duygusal açıdan yoğun, hassas ve sert bir maç oldu. İki takım da maç için çok enerji harcadı. Doğrusunu söylemek gerekirse maçın başından beri gerekli ritmi bulamadık. Maça geri dönüşümüzü sağlayan benchten gelen oyuncuların katkılarıyla oldu. Biz maçı kazandık ama dürüst olmak gerekirse çok şanslıydık. Maçın sonuna gelindiğinde Akın Çorap Yeşilgiresun Belediye kazanmayı hak etmişti. Rakip takımı çıkardığı muazzam mücadeleden, maçtan dolayı tebrik etmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA