Muharrem Usta, Takım İçindeki Ücret Adaletini Sağlamayı Hedefliyor

Trabzonspor’un her yıl için futbolculara ödediği 100 milyon TL’yi aşan rakam, bordo-mavili kulübün yeni başkanı Muharrem Usta’yı harekete geçirdi. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik tablo ile sportif başaranın örtüşmemesi, Usta’yı radikal kararlar almaya itti.

Ligin ikinci yarı hazırlıklarını kendi tesislerinde başlayan Trabzonspor’u bu hafta hareketli günler bekliyor. Bu hafta içinde başkan Muharrem Usta’nın da Trabzon’a gelmesiyle birlikte yoğun bir toplantı trafiğine girecek olan bordo-mavili yönetim, futbol takımının mali tablosunu masaya yatıracak. Sportif başarının yanında ekonomik başarıyı da yakalamayı hedefleyen Karadeniz ekibi, bonservis bedelleri dışında her yıl futbolculara ödenen 100 Milyon TL’yi aşan rakamı aşağıya çekmenin formülleri üzerinde duruyor. Kulübün yıllık 75 milyon TL’lik gelir karşısında futbolculara ödenen rakamların yüksek olması nedeniyle ekonomik yönden sıkıntılı günler geçiren bordo-mavililer, bazı futbolcularla yapacağı görüşmelerin ardından takım içindeki dengeleri sağlama adına harekete geçecek.

YILLIK ÜCRETLERDE DENGE SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın asıl hedefi arasında ise futbolcuların aldıkları yıllık ücretlerin dengeli olması yer alıyor. Oyuncuların sergiledikleri performanslara göre değerlendirme yapıldığında bordo-mavili takımda yaşanan iç huzursuzluğun nedenleri arasında futbolcuların aldıkları yıllık ücretlerde yatıyor. Bazı isimlerin aldıkları yıllık ücretler bakımından önde olmasına normal karşılayan Usta, bazı isimler arasındaki fiyat uçurumunu ise düzeltmeyi amaçlıyor. "Ben ondan iyi oynuyorum. Daha fazla forma giydim. Aramızda ne fark var. Ama o benden fazla alıyor. Adaletmi bu" gibi tartışmalardan takımı uzak tutmayı hedefleyen Usta, takım ruhunu yakalama adına bu düşüncesini bir an önce hayata geçirmenin planlarını yapıyor.

Bordo-mavili takımın savunma hattında bulunan oyunculardan Mustafa Yumlu 1 milyon 400 bin TL’ye oynarken, yanındaki isimler Aykut Demir 3 milyon 789 bin TL’ye, Douglas ise 4 milyon 953 bin TL’ye oynaması takım içinde de farklı algıların yaşanmasına neden oluyor. Performans olarak bakıldığında bu üç oyuncunun durumlarında fazla farklılıklar olmamasına rağmen aldıkları ücretler açısından büyük farkların bulunması takım içindeki dengeleri bozuk olduğunu somut bir göstergesi olarak görülürken, bugüne kadar kendisine görev verilen mevkilerde elinden geleni yapmaya çalışan Yusuf Erdoğan ise 1 milyon 100 Bin TL’ye oynarken, şuanda görev yaptığı mevikiye ise transfer edilen İshak Doğan 2 Milyon 351 Bin TL’ye, Alper Uludağ 1 milyon 284 bin TL’ye ve Musa Nizam ise 1 milyon 300 bin TL yıllık ücret alıyor.

ORTA SAHADA ÜCRET DENGESİZLİĞİ DAHA ÇOK

Trabzonspor’un ücret dengesizliği yaşadığı mevkilerin başında ise orta saha geliyor. Takım da en çok ücreti alan yıldız oyuncu Stephane M’Bia maç başları hariç 8 milyon 357 bin TL ile takımda en fazla ücreti alan oyuncu olarak ilk sırada yer alıyor. Bu bölgede görev yapan Okay 1 milyon 757 bin TL, Aytaç Kara 1 milyon 644 bin TL, Özer 3 milyon 500 bin TL, Mehmet Ekici 4 milyon 500 bin TL, Erkan Zengin ve Marko Marin 5 milyon 143 bin TL yıllık ücret alıyor.

Karadeniz ekibi bundan sonraki süreçte ise yapılacak olan transferleri, belirlediği tavan ve taban fiyat üzerinde yapacağı belirtildi.

Kaynak: İHA