Emenike Resmen West Ham United'da

İngiliz kulübü, Nijeryalı futbolcuyu sezon sonuna kadar kiraladı Emenike:'West Ham United büyük bir kulüp ve burada olmaktan mutluyum'.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United, Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike'yi sezon sonuna kadar kiraladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, bir dönem Beşiktaş'ın da teknik direktörlüğünü yapan Slaven Bilic'in takımda görmek istediği Nijeryalı futbolcunun sezon sonuna kadar Londra ekibinin formasını giymesi konusundu iki kulübün anlaşmaya vardığı belirtildi.

Sağlık kontrolünden de geçen 28 yaşındaki futbolcu, kulübün televizyonuna yaptığı açıklamada, West Ham United'a transferinden dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

West Ham United'ı daima büyük bir kulüp olarak bildiğini ifade eden Emenike, 'Her zaman onları takip ettim. West Ham United büyük bir kulüp ve burada olmaktan mutluyum' dedi.

Hırvat teknik adam Bilic'i uzun süredir tanıdığını kaydeden Nijeryalı futbolcu, 'O Lokomotiv Moskova'dayken ben Spartak Moskova'da oynuyordum. Sonra o Beşiktaş'a geldi, ben de o dönemde Fenerbahçe'deydim. Birbirimizi uzun süredir tanıyoruz ve onun için oynayacak olmaktan mutluyum' diye konuştu.

Londra temsilcisinin sezon sonunda Emenike'yi transfer etme opsiyonuna sahip olduğunun belirtildiği haberde, 28 yaşındaki oyuncunun 37 kez Nijerya Milli Takımı'nın formasını giydiği ve kulüp düzeyinde 80'den fazla gol attığı bilgisi paylaşıldı.

Haberde, anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün yüksek divan kurulu olağan toplantısında dün yaptığı konuşmada, 'Emenike şu an kulübün malı. Emenike'yi West Ham kiralık olarak istiyor. Biz de 1 milyon avro kiralık bedeli istedik. 10 maçta oynaması durumunda ise 11 milyon avro bonservis karşılığında satış hakkını vereceğiz. Eğer işimize gelirse anlaşmayı imzalayacağız. Emenike'yi sokağa atacak halimiz yok' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA