Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler

Afyonkarahisar'da bir grup, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine tepki gösterdi.

Afyonkarahisar'da, merkeze bağlı Işıklar Beldesi Balı Sultan Bilim ve Eğitime Hizmet Derneği üyeleri, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.

Anıtpark'ta toplanan grup adına açıklama yapan dernek başkanı Halil Arık, ülkenin birlik ve beraberliğine göz diken bazı ihanet şebekelerinin olduğunu söyledi.

Sözde akademisyen ve aydın olan kişilerin gerçekte karanlık oluğunu savunan Arık, 'Bizler bu ihanet şebekelerinin hepsini lanetliyoruz. Buradan terör destekçilerine sesleniyoruz. Hiçbir zaman emellerinize ulaşamayacaksınız' dedi.

Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getiren Arık, şunları kaydetti:

'Kürt ve Türk kardeştir. Kürt ile Türk halkını düşman etmeye içerideki ve dışarıdaki hainlerin güçleri yetmeyecek. Bizler milli mücadelenin başladığı bu topraklardan sesleniyoruz. Teröristlerin ve onlara destek veren hainlerin hile ve tuzakları boşa çıkacaktır. Bu aziz vatanımızda Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Arap'ıyla tüm müminler kardeştir. Bizler bu kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz müddetçe, bu hain yapılar hiçbir zaman başarılı olamayacaktır.'

Açıklama sırasında zaman zaman slogan da atan gruptakiler, yapılan duanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA