Satranç Koleksiyoncusu Gökyay, Antalya'daki Şampiyonayı İzledi

Türkiye ve dünyanın en büyük satranç koleksiyonlarından birinin sahibi olan, 103 ülkeden aldığı 553 satranç takımını ile Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'ni kuran iş adamı Akın Gökyay, Antalya'da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası'nı izledi.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Manavgat ilçesinde düzenlenen Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası, Türkiye'nin ilk satranç koleksiyoncusu Akın Gökyay'ı ağırladı. Satın aldığı 553 satranç takımını Ankara'da kurduğu müzede sergileyen Gökyay, bu tür organizasyonların, genç beyinleri Türk sporuna kazandırma adına önemli olduğunu vurguladı.

Satrancın zihin gelişimi açısından önemine dikkati çeken Gökyay, 'Satranç sadece bir spor değil, insanın kendisini geliştirmek için izlediği en önemli yollardan biridir. Aklın yolu 64 kareden geçer. Buradaki çocuklar, genç yaşta bu önemli sporun bir bireyi oldukları için çok şanslı' dedi.

Genç sporculara tavsiyelerde bulunan Gökyay, 'Satranç, her ne kadar kazanmak için oynanan bir oyun da olsa siz her zaman bir sporcu gibi hareket edin. Kendinizi her zaman Türk sporunu geliştiren bir beyin olarak görün, asla pes etmeyin' diye konuştu.

Gökyay, dünyaca ünlü koleksiyonunu görmek isteyen minikleri Başkent'e davet etti.

Kaynak: AA