Cimnastikte Hedef, İlki Gerçekleştirmek

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen:'Türk cimnastik tarihinde erkek sporcularla bir ilki gerçekleştireceğiz. Erkeklerde şu ana kadar olimpiyatlara gidebilen sporcumuz yok. İnşallah onu da başaracağız ve bir ilki gerçekleştireceğiz'

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 'Türk cimnastik tarihinde erkek sporcularla bir ilki gerçekleştireceğiz. Olimpiyatlarda kadınlarda Göksu Üçtaş ile bir tarih yazmıştık. Erkeklerde şu ana kadar olimpiyatlara gidebilen sporcumuz yok. İnşallah onu da başaracağız ve bir ilki gerçekleştireceğiz' dedi.

Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nu ziyaret eden Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camia olarak 2016 yılına iyi başladıklarını, Antalya'da ortak bir seminerin düzenlendiğini ve çok verimli geçtiğini söyledi.

2016'nın olimpiyat yılı olduğunu hatırlatan Çelen, 'Artistik cimnastikte bir kadın ve bir erkek olmak üzere nisan ayında Brezilya'da yapılacak test yarışmalarına katılacağız. Çok büyük bir sakatlık olmadığı sürece umudumuz o ki, bir kadın ve bir erkek sporcuyla 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacağız' diye konuştu.

- Japonya'da kamp

Federasyon başkanı Suat Çelen, amaçlarının sadece 2016 Olimpiyatları olmadığını, 2020 ve 2024'ün de takımlarını şimdiden hazırladıklarını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

'Bu doğrultuda da sporcularımızın cimnastikte şu anda en iyi olan ülkelerle beraber kamp yapmalarını sağlıyoruz. 2015 yılında yapılan Dünya Şampiyonası'nda Japonya Milli Takımı şampiyon oldu. Japonya Milli Takımı ile kamp yapmak üzere erkek takımımızı 13 kişilik kadro ile Japonya'ya gönderdik. Orada yaklaşık 15 günlük bir kamp dönemi geçirecekler. Kadın takımımız da sezon içerisinde ya Romanya ya da İtalya'ya kampa gidecek.'

Federasyonun 10 kat bir büyüme gerçekleştirdiğini ifade eden Çelen, 'Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalyalar alıyoruz. En önemlisi de İçel'de yapılacak olan Dünya Kupası. Bu bizim açımızdan çok büyük bir şey. Olimpiyattan bir ay önce yapılması da sanki bir denemesi gibi olacak. Umut ediyoruz ki dünyanın en iyi sporcuları kendilerini denemek için bu arenada boy gösterecek' şeklinde görüşlerini aktardı.

Federasyonun hedefinden de bahseden Çelen, şunları kaydetti:

'Bundan sonraki hedefimiz olimpiyat oyunlarına katılmak değil, orada madalya almak. Adım adım da bunu gerçekleştireceğimizin sinyallerini veriyoruz. Türk cimnastik tarihinde erkek sporcularla bir ilki gerçekleştireceğiz. Olimpiyatlarda kadınlarda Göksu Üçtaş ile tarih yazmıştık. Erkeklerde şu ana kadar olimpiyatlara gidebilen sporcu yok. İnşallah onu da başaracağız ve bir ilki gerçekleştireceğiz. Çok iyi ve genç sporcularımız geliyor.'

Kaynak: AA