Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Kent Konseyi Ocak ayı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Çorlu Kent Konseyi Ocak ayı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonunda yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Genel kurul faaliyetlerini katılımcılara anlatan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Çorlu Kent Konseyi tarafından yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi de verdi.

Her ay bu toplantıyı yapmaya devam edeceklerini ifade eden Cesur, 'Bölgemizde neler oluyor, neler yaşanıyor ve bunlarla ilgili bizler ne yapabiliriz diye her ay bu olağan toplantılarımızı yapmaya devam edeceğiz. Burada, bütün katılanlar fikir beyan ederek eleştiride bulunabilir' dedi.

Toplantının devamında Çorlu Kent Konseyi Kadın, Gençlik ve Engelli meclislerinin faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

- ÇBSK Basketbol takımı deplasmandan galibiyetle döndü

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Basketbol takımı, İstanbul deplasmanından galibiyetle döndü.

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Eligül, yaptığı açıklamada, 2. lig temsilcisi takımlarının ikinci yarının ilk maçında İstanbul deplasmanında TED Spor Kulübü ile karşı karşıya geldiklerini söyledi.

Eligül, müsabakada daha iyi oynayan taraf olduklarını ve sonuçta galibiyeti elde ettiklerini de belirterek, 'Deplasmandan 56-60 gibi kritik bir skor ile galibiyet ile döndük. Sporcularımızın hepsini tek tek kutluyorum. Önümüzdeki müsabakaları da kazanmak ve şampiyon olmak istiyoruz' dedi.

Eligül ayrıca, ÇBSK Küçük Kızlar Voleybol takımının Anadolu Yıldızları maçlarında Tekirdağ’ı temsilen Sakarya’da oynadığı maçlarda Balıkesir’i 3-0, Bursa’yı 3-2 ve son maçta da Edirne’yi 3-0 yenerek yarı finale yükseldiğini kaydetti.

- Çorlu'da fotoğraf sergisi açıldı

Çorlu Belediyesi, Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) ve Doğa ve Hayvanseverler Derneği tarafından Çorlu ilçesinde 'Hayvan Hakları Fotoğraf Sergisi' açıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tarihi Belediye Binasındaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, tüm canlıların yaşam hakkına değinirken, yaşayan tüm varlıkların yaşamını en iyi şartlarda devam ettirebilmesinin önemine dikkat çekti.

Özellikle sanayileşen yörelerde tabiata ve dolayısıyla canlılara verilen zararların azami düzeylere ulaştığını belirten Baysan, sokak hayvanları için Çorlu Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Törene Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, DOHAS Başkanı Gönül Sönmez'in yanı sıra dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA