Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda milli takım kadrosunda yer alacak 24 sporcu belirlendi.

Samsun'da düzenlenen Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın son gününde, Ankara'da 1 Mart'ta yapılacak Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda milli takım kadrosunda yer alacak 24 sporcu belirlendi.

TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonada klasik yay ve makaralı yay kategorilerinde erkek ve kadın sporcular milli takıma girebilmek için yarıştı.

Yarışmalar sonucunda makaralı yay büyük kadınlarda Yeşim Bostan, Sevim Yıldır, Fatma Altun, büyük erkeklerde Demir Elmaağaçlı, Evren Çağıran, Emre Çömez milli takım kadrosuna seçildi.

Makaralı yay genç kadınlarda ise Gizem Elmaağaçlı, Nevin Akdağ, Evrim Sağlam, genç erkeklerde Samet Can Yakalı, Furkan Dernekli, Göksel Altıntaş milli takıma girme hakkını elde etti.

Klasik yay büyük erkeklerde Muhammet Bilal Güneri, Yağız Yılmaz ve Orkun Ege Tokuşoğlu, kadınlarda ise Çiğdem Egemen, Aybüke Aktuna ile Hilal Alan milli takıma kadrosuna katılmaya hak kazandı.

Klasik yay genç erkeklerde Mete Gazoz, Onur Tezel ve Oğuzhan Küçük, kızlarda ise Yasemin Ecem Anagöz, Fatma Buket Aycan ile Selvi Yağmur Sevindik 24 kişilik A Milli Takım kadrosunda yer aldı.

Kaynak: AA